Hvorfor vente?
Efter briterne i torsdags stemte sig selv ud af EU, gælder det om at komme i gang med forhandlingerne om, hvordan exiten skal foregå.
Sådan lyder meldingen fra udenrigsministrene fra de seks lande, der sammen stiftede EU - Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Belgien og Luxemburg. De mødtes i dag til et topmøde i den tyske hovedstad, Berlin.
Ifølge den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, haster de videre forhandlinger, "så vi ikke har en lang periode med usikkerhed samt økonomiske og politiske konsekvenser," siger han ifølge AP.
Samme melding kommer fra Jean Asselborn, Luxemburgs udenrigsminister, der ikke ønsker at lege "katten efter musen."
- Folket har talt, og vi er nødt til at implementere deres beslutning, siger han ifølge AP.
Også den tyske udenrigsminister, Frank Walther Stenmeier, ønsker forhandlinger hurtigst muligt.
- Vi forstår og respekterer, at Storbritannien nu skal koncentrere sig om Storbritannien, siger han og tilføjer, at briterne har et ansvar for at samarbejde med EU om at føre afstemningen ud i livet.
Samtidig ønsker Nicola Sturgeon, der er det skotske selvstyres førsteminister, øjeblikkelige drøftelser med EU. Et skotsk flertal stemte for at blive i unionen, og nu forsøger regeringen at finde en måde, hvorpå Skotland kan blive i EU, selvom briterne samlet set har stemt nej.
Mødet har fået kritik fra andre medlemslande, der mener, at alle drøftelser om kommende reformer skal holdes blandt alle EU's 27 tilbageværende medlemslande, skriver Ritzau. På tirsdag og onsdag mødes samtlige EU-lande.