Det bliver kaldt "historisk" og "enden på årtiers diktatur", at det er lykkedes oprørere at trænge ind i Syriens hovedstad, Damaskus.
I en tv-tale erklærer oprørerne, at de nu har "befriet" Damaskus fra landets præsident, Bashar al-Assad, der har kontrolleret landet siden 2000.
I løbet af de seneste dage er oprørerne rykket hurtigt frem, og i går fik de kontrol med fire byer - inklusive Homs, der er Syriens tredjestørste by og et strategisk vigtigt knudepunkt.
Der er flere forskellige oprørsgrupper på spil i Syrien, men Hayat Tahrir al-Sham (HTS) er den gruppe, der mener, at de nu har befriet Damaskus, og som vil overtage styringen i Syrien.
HTS er udsprunget af al-Qaeda og anses af blandt andre FN’s Sikkerhedsråd og USA som en terrorgruppe.
Det vurderes, at gruppen i 2020 havde mellem 12.000 og 15.000 medlemmer.
I spidsen for gruppen står manden Abu Mohammad al-Jolani.
I et interview med amerikanske CNN sagde han for nogle dage siden, at målet er at afsætte Assad.
Abu Mohammad al-Jolani er en internationalt eftersøgt terrorist, men han kan få en central rolle i den forandring, der nu skal ske i Syrien. Det vurderer Sune Haugbølle, der er professor og forsker i Mellemøsten på Roskilde Universitet.
- Den norske Syrienrepræsentant i FN har allerede i de sidste par dage talt om, at man forberedte en fredskonference i Geneve, og der kunne al-Jolanis rolle blive leder af en syrisk delegation.
- Men det er virkelig en kæmpe forvandling af ham fra militant oprørsleder til diplomat, siger Sune Haugbølle i P1 Morgen.
Siger de vil beskytte Syriens minoriteter
Abu Mohammad al-Jolani begyndte sin militære karriere som jihadist i Irak, hvor han kæmpede mod amerikanske styrker.
Herefter tog han til Syrien og var med til at etablere en afstikkergruppe til al-Qaeda, fortæller Sune Haugbølle.
Siden har han været med til at samle forskellige islamiske oprørsgrupper i Hayat Tahrir al-Sham, der blev grundlagt i 2017.
Gruppen kontrollerede i forvejen store dele af den nordvestlige Idlib-provins i Syrien.
- Han har været leder for dem og ledt Idlib-provinsen med temmelig hård hånd, og der har faktisk været protester mod den måde HTS har ledet på.
- Det er ikke nødvendigvis Guds bedste børn, men i forhold til hans fortid har han rykket sig, og gruppen har også rykket sig, siger Sune Haugbølle.
Efter begyndelsen på offensiven er der begyndt at komme nogle andre signaler fra al-Jolani og HTS, hvilket blandt andet kom til udtryk i interviewet med CNN.
- Han taler både om, at han vil beskytte Syriens minoriteter, men også Syriens kristne, siger Sune Haugbølle.
Cirka 10 procent af Syriens befolkning er kristne, og blandt minoriteterne, som HTS vil beskytte, er også alawitterne, som er den minoritet, Assad-familien tilhører. Dem har Bashar al-Assad holdt hånden over, og det samme taler HTS om at gøre.
Derudover lød det fra lederen af HTS, at Syrien skal udvikle sig til et demokrati, og at gruppen vil sikre den proces.
- Det er sådan set alle de rigtige signaler, som ligger i tråd med det oprindelige folkelige oprør, der begyndte tilbage i 2011. Det er i virkeligheden liberale idealer, siger Sune Haugbølle.
- Men de taler også om, at sharialovgivning skal spille en rolle, som en del af de naturlige syriske værdier. Hvad der ligger i det, er jo så spørgsmålet.
Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvor Syriens præsident Bashar al-Assad befinder sig, men ifølge Rusland har han forladt Syrien.
Syriens premierminister Mohammad Ghazi al-Jalali siger, at han bliver i Syrien, og er indstillet på at arbejde sammen med den ledelse, som folket måtte vælge.
Flere forskellige grupper på spil
Det er ikke kun oprørsgruppen HTS, der opererer i Syrien. Der er flere forskellige grupperinger støttet af forskellige lande på spil.
Søndag morgen meddelte HTS, at de havde indledt et angreb mod kurdiske styrker i den nordlige by Manbij, og i løbet af ugen har pro-tyrkiske oprørere i Syrien indtaget flere landsbyer i Aleppo-provinsen, hvor der bor tusindvis af kurdiske indbyggere.
I samme område har Syriens Demokratiske Styrker, der er en kurdiskledet samling af syriske militser, haft kontrollen i årevis.
Det var heller ikke kun HTS, der havde sat kursen mod Damaskus.
En oprørsgruppe fra det sydlige Syrien nåede ifølge Sune Haugbølle til Damaskus, før HTS gjorde. Dem skal HTS nu også forsøge at stille sig i spidsen for.
Samtidig skal gruppen fortsat have et fokus på Islamisk Stat (IS) og al-Qaeda i landet.
Mellemøstforskeren forventer, at blandt andet al-Qaeda og IS vil forsøge at stille sig i vejen for en stille og rolig magtoverdragelse og ikke vil gøre det let for HTS.
- Al-Qaeda og Islamisk Stat afviser den form for parlamentarisme, så de vil skulle nedkæmpes, siger Sune Haugbølle.
Følg med i udviklingen i Syrien i vores liveblog: