Russiske hackere forsøgte tidligere i år at hacke sig ind i det internationale organ OPCW, organisationen for forbud mod kemiske våben. Organisationen ligger i den hollandske by Haag.
Det siger den hollandske forsvarsminister Ank Bijleveld i dag på en pressekonference i netop Haag.
- Den hollandske regering finder disse russiske efterretningsoperationer ekstremt foruroligende, siger Bijleveld.
OPCW efterforsker mulige angreb med kemiske våben, deriblandt sagen om forgiftningen af den afhoppede russiske spion Sergei Skripal og adskillige hændelser i Syrien de senere år. I Syrien har Rusland gjort fælles sag med diktatoren Bashar al-Assad.
Ifølge den hollandske forsvarsminister skete cyberangrebet mod OPCW i april i år. Han siger ifølge Reuters, at det lykkedes for Holland at forpurre det.
Efterfølgende udviste Holland fire formodede russiske efterretningsfolk, siger Ank Bijleveld.
Udstyr til at hacke
De fire mistænkte russere havde diplomatpas på dem, og den ene af dem var ifølge hollændernes oplysninger IT-ekspert.
De havde derudover lejet en bil og planlagde angiveligt at hacke OPCW's netværk.
I bilen havde de udstyr, der gjorde det muligt for dem at opsnappe login-detaljer i OPCW's netværk.
En af de mistænktes mobiltelefon havde været aktiveret i nærheden af den russiske efterretningsmyndigheder GRU's hovedkvarter i Mosvka.
Lignende situation i Schweiz
I sidste måned oplyste efterretningsmyndighederne i Schweiz, at de i samarbejde med myndighederne i Holland og Storbritannien havde afværget et russisk plot.
Dengang havde russerne angiveligt udset sig et schweizisk laboratorium, der undersøgte nervegassen Novichok. Briterne anklager Rusland for at have brugt netop Novichok til at angribe den forhenværende russiske agent Sergei Skripal i den sydengelske by Salisbury tidligere i år.
Holland har indkaldt den russiske ambassadør i Holland til et møde. Det oplyser den hollandske forsvarsminister oven på dagens afsløringer.