I august blev det i forvejen store pres fra flygtninge og migranter på Grækenland øget markant.
Grækenland har i dag officielt bedt EU om humanitær assistance for ikke at blive overvældet af de mange mennesker, som går i land på seks græske øer, efter de har taget turen fra Tyrkiet.
Den seneste opgørelse fra FN's flygtningeorganisation, UNHCR, viser, at 107.843 personer benyttede det, som EU's grænseagentur, Frontex, kalder "Middelhavets østrute".
Halvdelen af de ankomne kommer i land på øen Lesbos. Grækenlands fungerende migrationsminister udtaler, at der i øjeblikket befinder sig tre gange så mange flygtninge på øen, som den er i stand til at klare.
I juli kom lidt over 50.000 flygtninge og migranter til Grækenland. Tallet var rekord under den aktuelle krise - men det blev altså slået med over 100 procent i august.
Alle vil videre
Meget få af de mennesker, som søger mod Grækenland, nærer ønske om at blive der. Langt de fleste ønsker at komme videre nordpå mod lande som Tyskland, Østrig og Sverige.
Rejsen foregår på "Balkan-ruten", der fører flygtninge og migranter gennem Makedonien, Serbien og Ungarn - til fods, med tog og menneskesmugleres biler.
De seneste måneder har det stigende antal flygtninge og migranter på ruten været tydelig med daglige historier om menneskelig lidelse og myndighederne uden kontrol med situationen.
Mindre farlig rute
UNHCR påpeger, at selvom sejlturen fra Tyrkiet til de græske øer ikke er ufarlig, er den relativt sikker - og dermed attraktiv - i forhold til den rute, som går tværs over Middelhavet med mål i Italien.
I den periode, hvor antallet af migranter og flygtninge er eksploderet i Grækenland, har antallet ligget nogenlunde stabilt i Italien - med en svagt faldende tendens i juli og august. Det gælder også, når man sammenligner med 2014.