I dag overskrider Grækenland efter alt at dømme en deadline for at betale de 11 milliarder kroner tilbage til Den Internationale Valutafond.
Selvom der teknisk set ikke er tale om en statsbankerot, så har situationen næppe set sortere ud i de fem år, Grækenland har været i økonomisk krise.
DR har spurgt fire grækere på øen Kreta, hvordan de har det med, at lånet ikke bliver betalt - og hvad de har tænkt sig at stemme på søndag, når der efter planen skal være folkeafstemning om kreditorernes seneste forslag til en løsning på krisen:
Katerina, receptionist:
- Generelt synes jeg, at Grækenland skal betale de penge tilbage, som man har lånt af andre lande. Men der må være betingelser: At det skal være godt og rart for folket, som det er sket i andre lande. Nu er tiden kommet til, at folket kan stemme. Min holdning er, at vi skal blive ude.
Er du bange for, hvad der nu skal ske?
- Jeg er ikke bange. Det er ikke jordens undergang - det er bare en politisk ting. Økonomien vil selvfølgelig være i krise, men det har den været i to-tre år. Jeg tror de fleste folk bliver bange på grund af ting, de hører på tv eller læser i aviserne. Det er primært folk, som ikke har viden om, hvad der sker - eller måske sker.
Emmanuel Klapakis, guldsmed:
- Det er helt sikkert en dårlig beslutning ikke at betale. Men hvad ville du gøre først, hvis din familie led nød? Ville du betale bankerne eller give mad til din familie? Selvfølgelig vil alle sige: Give mad til min familie - og derfor synes jeg, at det må vi gøre først. Vi skal først over den krise, og så må vi betale alle de kreditorerne.
Så du stemmer nej til folkeafstemningen?
- Selvfølgelig. Fordi det her er ikke noget, der får os til at overleve. Det er ikke muligt at betale så meget i skat med så lave lønninger. Pensionisterne skal betale alle penge tilbage. Det er ikke muligt.
Men hvad nu, hvis det betyder, at I ryger ud af euroen?
- Vi lever kun en gang. Vores liv skal have værdi, og det må vi kæmpe for. Om det er euro eller drakmer er lige meget. Pointen er at leve som mennesker.
Maria Mavridaki, tjener:
- Jeg er mest bange for, hvad der sker de næste 20 år. Jeg har to små børn, og de har ingen fremtid her.
Er du bange for, hvad der sker, hvis Grækenland går bankerot?
- Vi bliver nødt til at få en afklaring. Så vi må beslutte os for, hvad vi skal gøre - indenfor eller udenfor euroen.
Så du stemmer nej til forslaget på søndag?
- Jeg skal læse det først, men hvis det er for meget for os, vil jeg sige nej.
Nikolaos Dousakis, kontoransat:
- Jeg går ud fra, at der er to veje: Du kan betale dine forpligtelser, hvis du være en del af EU - eller du kan lade være med at betale. Men den græske regering følger en tredje vej: Den vil ikke betale og blive i EU.
Så hvad stemmer du til forslaget på søndag?
- Det er en meningsløs afstemning. Forslaget er ikke på bordet. Måske møder jeg op, men stemmer blankt. Det vil være bedst.
Gør den nuværende situation dig bange? - Jeg er ikke bange. Der bliver ikke krig, men det er en ubehagelig situation.