FN vurderer nu, at 800.000 rohingyaer er flygtet fra Myanmar til Bangladesh. Her befinder de sig i den "mest akutte" situation, siger FN's flygtningehøjkommissær Filippo Grandi.
Psykolog Anne-Sophie Dybdal fra Red Barnet har i de seneste 14 dage befundet sig i Bangladesh og har mødt nogle af flygtningene. Hun har prøvet meget i sit professionelle liv, men intet har gjort så stort indtryk som rohingyaernes historier.
- For mig er det ikke fattigdommen, og det er ikke det, at det er så usselt, og at folk ser så underernærede ud. Det har jeg set før. Det er heller ikke så meget det, at du har huse, der er lavet af presenninger, nogle plastikposter og noget bambus, siger Anne-Sophie Dybdal:
- Det er det, at der inde i de her huse bor mennesker, som ingenting har. De er flygtet i det tøj, de blev drevet ud i, og mange af kvinderne har ikke fået nyt tøj, siden de blev voldtaget i det tøj, som de har på. Det, som rammer mig, er, hvor grusomt, det er, og hvor mange overgreb hver enkelt har været udsat for. Det har jeg aldrig set så massivt som her.
Bygger lejre
Bangladesh overvejer nu at bygge mere officielle lejre til de mange flygtninge. Men det er ikke noget ubetinget god nyhed, siger DR Nyheders Asien-korrespondent Philip Khokhar:
- Det, der er problemet i Bangladesh, er, at man formentlig vil bygge nogle kæmpe lejre, hvor man til en vis grad murer rohingyaerne inde.
- Bangladesh er helt åbent bange for, at rohingyaerne bliver velintegrerede i landet, fordi så vil der formentlig ske det, at resten af verden glemmer dem.
Dårligt forhold
Det aktuelle forhold mellem Myanmar og Bangladesh er ekstremt dårligt, siger Philip Khokhar.
- Premierministeren i Bangladesh siger, at det, der foregår i Myanmar, dybest set er etnisk udrensning. I månedsvis har hun sagt, at nu må den politiske leder i Myanmar, Aung San Suu Kyi, træde i karakter og stoppe militæret. Men indtil videre har presset ikke ændret Myanmars opførsel.
Aung San Suu Kyi besøgte i går Rakhine-staten, som Myanmars rohingyaer er flygtet fra. Det er dog meget sparsomt, hvad der er sluppet ud om besøget - og nogen ændring af Myanmars hidtige kurs overfor flygtningekrisen har der ikke været tegn på.
- Jeg tror ikke, at Aung San Suu Kyi personligt ønsker den her forfølgelse. Hendes problem er, at hun ikke har den fulde magt i Myanmar. Det er formentlig stadig militæret, som regerer i kulissen - og at rohingyaerne er voldsomt upopulære i befolkningen.