Spanien har i dag trukket nogle af sine tropper ud af Irak.
Det siger landets fungerende vicepremierminister, Carmen Calvo, der peger på, at det sker af sikkerhedshensyn.
Hun siger ifølge Reuters, at soldater, der befandt sig i risikofyldte områder, nu drager til nabolandet Kuwait, mens et "reduceret antal" vil forblive i Irak.
Udmeldingen kommer, efter Iran i nat har affyret missiler mod to irakiske baser, der huser internationale tropper.
Der er i skrivende stund ikke meldinger fra koalitionen om sårede eller dræbte.
Spanien er ikke alene. Nato-landene Tyskland, Slovakiet og Kroatien har annonceret, at de - i hvert fald midlertidigt - trækker tropper ud af Irak af sikkerhedshensyn, beretter New York Times.
Spændingerne i området er taget til, efter amerikanerne i fredags dræbte den magtfulde iranske militærleder Qasem Soleimani i Irak.
Nato har annonceret, at man som følge af de seneste spændinger midlertidigt vil flytte på noget af sit personale i Irak.
Herhjemme har regeringen indkaldt til ekstraordinært møde i Det Udenrigspolitisk Nævn for at orientere om situationen i Iran og Irak.
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) siger på vej ind til mødet i nævnet:
- Det, der har min interesse... Det, som jeg er optaget af, er vores soldaters sikkerhed. Nu handler det om at dele de oplysninger, jeg har, med nævnet.
Hun ønsker ikke at kommentere på, hvad der skal ske med de 130 danske soldater, der er i Irak lige nu. Også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fatter sig i korthed på vej ind. Han henstiller til:
- Ro, sammenhold, ansvarlighed.
De to ministre deltager klokken 16.30 i et pressemøde sammen med statsminister Mette Frederiksen (S), hvor det ventes, at de sætter flere ord på regeringens syn på situationen i Mellemøsten.
Træningsmission suspenderet
De internationale soldater i Irak kommer fra en lang række lande og har forskellige opgaver i det konfliktramte land.
Siden 2014 har en række lande haft soldater udstationeret i Irak for at bekæmpe Islamisk Stat, mens Nato siden 2018 har stået for at træne irakiske soldater.
Ifølge New York Times har Nato omkring 500 soldater i Irak, mens USA anslås at have 5.000-6.000 soldater i landet. Derudover har amerikanerne titusinder af soldater i flere omkringliggende lande.
Mandag annoncerede Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, at man har valgt at suspendere træningen af irakiske soldater på grund af spændingerne i regionen.
Også Canada, der i øjeblikket står i spidsen for træningsmissionen, har annonceret, at man vil trække nogle af landets 500 soldater ud af landet, beretter The Guardian.
Al-Asad basen, som i nat blev ramt af iranske missiler, menes at huse 1.500 tropper - herunder omkring 130 danske.
Fra Tyskland lyder meldingen, at 30 af landets 120 soldater i Irak bliver sendt til Kuwait og Jordan, mens andre vil blive udstationeret i det mindre udsatte nordlige Irak.
Søndag vedtog Iraks parlament en såkaldt resolution, der opfordrer regeringen til at sende udenlandske styrker ud af Irak. Resolutionen er dog ikke bindende for regeringen.
Udmeldingen har fået præsident Trump til at true Irak med enorme økonomiske sanktioner.
Artiklen er opdateret klokken 14.10 med citater fra to danske ministre.