41 sagsbehandlere fra andre EU-lande hjælper i øjeblikket Grækenland med at klare asylpresset på de græske øer
Men der er behov for mere end tre gange så mange, siger EU's Asylstøttekontor, EASO.
- Vi har bedt medlemslandene om at sende flere, og det får vi forhåbentlig, også fra Danmark, siger Jean-Pierre Schembri, der er talsmand og kommunikationschef i EASO.
Oprindeligt lovede EU-landene at sende 400 ekstra asyleksperter til Grækenland. Så stort er behovet ikke lige nu. Men ikke engang denne lavere efterspørgsel har de andre europæiske lande været i stand til at løfte.
Der er brug for 100 flere sagsbehandlere til at afhjælpe asylpresset, lyder den seneste appel fra EU's Asylstøttekontor.
Udløser brand og uro
I mellemtiden har flere end 13.000 flygtninge hobet sig op på Lesbos og de andre græske øer. Det er her, at mange af dem venter i ugevis eller mange måneder på at få deres ansøgning om asyl behandlet.
Udsigten til ikke at komme videre op gennem Europa og en ofte langsommelig sagsproces fører ofte til spændinger, som dem der natten til i går endte med en voldsom brand i flygtningelejren på Lesbos.
- Vi ser frem til at få flere asyleksperter fra EU-landene så hurtigt som muligt for også at kunne hjælpe med at skabe mere ro på Lesbos, siger talsmand Jean-Pierre Schembri fra EU's Asylstøttekontor.
Selvom flygtningestrømmen til Grækenland er bremset markant, ankommer der stadig omkring 100 nye flygtninge dagligt til de græske øer.
Der bliver de tilbageholdt på de såkaldte hotspots, hvor asylprocessen finder sted. Og det er her, at EU's Asylstøttekontor løbende vurderer behovet for asyleksperter i samråd med Grækenland.
Ingen danske asyleksperter i Grækenland
I marts, da EU indgik en storstilet aftale med Tyrkiet om at bremse flygtningestrømmen, lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark ville sende 20 yderligere personer til Grækenland, som skulle hjælpe med asylsagsbehandling og politiarbejde.
Udlændingestyrelsen oplyser, at der siden har været 15 sagsbehandlerne i Grækenland, men de er rejst hjem til Danmark igen.
Hvorvidt Danmark vil sende flere af sted afhænger af sikkerhedssituationen og en konkret forespørgsel fra EU's Asylstøttekontor, siger Udlændingestyrelsen til DR Nyheder.