Storbritannien får lov til at udskyde brexit til 22. maj.
Det har EU's stats- og regeringschefer her til aften besluttet på et topmøde i Bruxelles.
Men kravet fra EU er, at Storbritannien til gengæld får vedtaget den skilsmisseaftale, som premierminister Theresa May to gange forgæves har forsøgt at få stemt igennem i parlamentet.
Hvis aftalen bliver stemt ned i næste uge, så vil udsættelsen kun løbe til 12. april.
Det bekræfter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter mødet.
- Det, vi har besluttet i dag, holder alle muligheder åbne i Storbritannien. Vi har imødekommet Theresa May, så langt vi overhovedet kan rent juridisk.
- Den længste frist, vi kan give, er 22. maj, og den har vi givet under forudsætning af, at Underhuset stemmer ja til aftalen. Hvis ikke de stemmer ja, vil vi gerne give en forlængelse til 12. april, siger Lars Løkke Rasmussen.
Efter mødet mellem EU's stats- og regeringschefer forelagde formanden for det Europæiske Råd, Donald Tusk, planen for Theresa May, som kunne sige god for den.
May har kæmpet for udsættelse
Storbritanniens premierminister, Theresa May, har torsdag aften kæmpet for at få en udskydelse af brexit, der efter den oprindelige plan skulle finde sted om blot otte dage.
Ved topmødet i Bruxelles har hun fået taletid foran de europæiske regeringschefer for at argumentere for, hvorfor briterne skal have udskudt det farvel til EU, som briterne for 1001 dage siden stemte for.
May har bedt om at få rykket deadline til den 30. juni.
Premierministeren sagde ved sin ankomst til Bruxelles i dag, at hun mener, at en udskydelse af brexit til slutningen af juni vil være nok til, at det britiske parlament kan nå at acceptere en skilsmisseaftale.
Meldingen fra flere af de europæiske regeringsledere i dag var dog, at det ikke gav mening at give briterne en forlængelse, hvis ikke det britiske Underhus havde godkendt Mays aftale. Den har hun fået nedstemt to gange ved smertelige nederlag i det britiske parlament.
Den franske præsident Macron, var ligesom flere af sine kollegaer åben over for at give briterne en kort forlængelse, men kun hvis det britiske parlament godkender Mays aftale.
- I det tilfælde, at der ingen afstemning kommer, eller at det bliver et nej, vil det lede os alle mod "no deal". Det er helt sikkert, lød det fra den franske præsident, Emmanuel Macron, der samtidig blankt afviste, at skilsmisseaftalen kan genforhandles.
Frygt for farvel uden aftale
I et noget iøjefaldende åbent brev opfordrer chefen for de britiske arbejdsgivere og den øverste britiske fagforeningsboss i dag Theresa May til at gå efter en "plan B2, skriver The Guardian.
Landet står over for en national nødsituation, lyder det i opfordringen til May.
- Sammen repræsenterer vi millioner af ansatte og tusinder af virksomheder. Det er på deres vegne, at vi skriver til dig for at bede dig om at ændre din brexit-tilgang, skriver Frances O’Grady og Carolyn Fairbairn i brevet.
De seneste dages beslutninger har fået risikoen for et "no-deal" til at ryge i vejret, og hverken selskaber eller befolkningen er klar til konsekvenserne, lyder det fra de to chefer, der siger, at "chokket" vil kunne mærkes i adskillige generationer.
De opfordrer i kraftige vendinger premierministeren til at undgå "no-deal", sikre en udskydelse og opgive sin taktik med ’min aftale eller ingen aftale'.
I det britiske kystområde Kent har lærere fået besked om at forberede sig på at tage en "plejende rolle", hvis et "no-deal" udløser brexit-kaos, skriver The Guardian.
Skoler risikerer at skulle tage sig af "strandede" elever på grund af store trafikale problemer i hele egnen på grund af trafik-kaos ved havnebyen Dover, som forbinder Storbritannien med det europæiske kontinent.
Ifølge Sky News har det britiske militær mobiliseret en særlig enhed, der råder over 3500 militærfolk, som skal assistere de britiske myndigheder i tilfælde af et "no-deal" brexit.