Som ny formand for EU skal Bulgarien til at gribe fat i en af de helt varme kartofler i EU - nemlig Polen og Polens medlemskab af det europæiske fællesskab.
Det er en sag, der kan ende med en afstemning om, om landet skal have frataget sin stemmeret i EU. Og det er et skrækscenarie for det bulgarske formandskab.
- Hvis det kom til en afstemning, så ville vi ligge søvnløse hele natten, siger den bulgarske premierminister, Boyko Borissov.
Den to år lange konflikt mellem EU og Polen om retstilstanden i Polen fik en foreløbig kulmination sidste år, da Europa-Kommissionen besluttede at igangsætte en særlig EU-procedure, som potentielt kan ende med, at Polen bliver frataget stemmeretten i EU.
Kommissionens skridt betyder, at EU's medlemslande nu indleder en dialog med Polen om emnet.
Første drøftelse bliver i Bruxelles i slutningen af februar, og Bulgarien håber, at dialogen mellem EU og Polen bliver så succesfuld, at det ikke bliver nødvendigt med en egentlig konfrontation, hvor EU-landene er tvunget til at stemme om, hvorvidt Polen skal have fjernet stemmeretten i EU's ministerråd.
- Bulgarien og Polen elsker hinanden. Vi bør ikke komme frem til, at det bliver nødvendigt at stemme, siger Boyko Borissov.
Bekymrende reformer
Mødet i februar vil være det første formelle møde, hvor EU's medlemslande formelt skal håndtere en sag, hvor et af medlemslandene undersøges for muligt brud på vigtige retsstatsprincipper.
Europa-Kommissionen har identificeret flere områder, hvor den polske regering har gennemført reformer, som EU-Kommissionen mener er bekymrende. Det er blandt andet en reform af de polske domstole og udnævnelse af dommere.
Sideløbende med den formelle behandling af Polen-sagen, så er der en uformel dialog med den polske regering, og så længe den kører, er der ikke optræk til, at EU-landene vil gennemføre en afstemning i Polen-sagen.
- Vi forventer ikke noget på det område under det bulgarske EU-formandskab, siger Lilyana Pavlova, som er bulgarsk minister med særligt ansvar for det bulgarske EU-formandskab.
- Men vi er selvfølgelig klar til at agere og sætte det på dagsordenen, siger Pavlova for det tilfælde, at situationen bliver værre.
- Vi håber, at hele denne sag kan løses gennem en forhandling, og at det ikke bliver nødvendigt med en afstemning, siger den bulgarske udenrigsminister Ekaterina Zaharieva.