Det var den scenevante amerikanske præsident, Donald Trump, der med sit kropssprog og håndtryk tog styringen under topmødet med Kim Jong-un.
Men den nordkoreanske leder lod sig på ingen måde styre og kom derfra uden at blive trampet ned af Trump.
Sådan lyder vurderingen fra Michael Sjøberg fra Human Advisor, der er ekspert i kropssprogsanalyse.
- Trump er en person, der fylder ekstremt meget med sit kropssprog, og de fleste vil nok sige, at han kan have et meget dominerende kropssprog. Han havde også et dominerende kropssprog i de klip, vi har set fra topmødet. Men Kim Jong-un klarede det godt og lod sig ikke kue, vurderer Michael Sjøberg.
Eksperten har vurderet to situationer fra topmødet, hvor de to statsledere foran hele verdenspressen trykkede hinandens hænder.
Kim Jong-un og Donald Trump mødes for første gang
De to statsledere mødtes første gang klokken tre i nat dansk tid, hvor de vekslede et næsten 15 sekunder langt håndtryk, inden de vendte sig mod fotograferne for at få taget billeder.
- Det er interessant, at Kim Jong-un går til Trump med en ro. Hvis man er stresset eller bange, ser man tit, at folk har svært ved at blive stående på stedet. Både Kim Jong-un og Donald Trump står helt fast, siger Michael Sjøberg fra Human Advisor.
Han hæfter sig ved, at de to står front mod front under hele håndtrykket.
- Mange personer har en tendens til at stå med siden til hinanden for at passe bedre på sig selv, siger han.
De kommer også meget tæt på hinanden under håndtrykket. Hvad kan du udlede af det?
- Kim Jong-un bremser, og så bliver han egentlig bare stående, selv om han er et halvt hoved lavere. Jeg synes ikke, at han lader sig kue eller er nervøs i situationen, siger han.
Der er dog ingen tvivl om, at Donald Trump under seancen vil vise, at det er ham, som bestemmer, mener kropsprogseksperten.
- Det er en klassiker, at han bruger venstre hånd til at tage fat om albuen, da de trykker hånd. Det er en kombination af, at man viser, at man er glad for at møde modparten, men der er også noget kontrol i det, siger Michael Sjøberg, der også vurderer, at Trump tager kontrollen, da han med højre hånd på skulderen fortæller Kim, at han skal vende sig om mod pressen.
De to ledere efter mødet
Efter at mødet mellem de to statsledere var afsluttet, stillede de igen op foran verdenspressen, hvor Trump blandt andet kaldte Kim for en både klog og værdig forhandler.
Da den amerikanske præsidents lovprisning var ovre, var det endnu en gang tid til det obligatoriske håndtryk.
Trump rækker endnu en gang hånden først ud, men denne gang trækker han Kim Jong-un hårdt hen mod sig. Den taktik brugte han også, da Neil Gorsuch skulle indsættes som højesteretsdommer sidste år.
- Det er en måde, hvor man vil styre tingene og fortælle, at man ikke behøver at flytte sig hen mod modparten. Trump bruger det, at han fylder meget, til at hive ham tæt på, siger Michael Sjøberg, der er ekspert i kropssprog.
Hvad er din overordnede vurdering af de to håndtryk?
- Vi har indimellem set nogle af de vestlige ledere være lidt mere pressede og svare lidt mere på Trumps kropssprog. Kim Jong-un var rolig og lod sig ikke styre rundt, siger Michael Sjøberg og fortsætter:
- Når det så er sagt, så er det Trump, som leder slaget. Han har en meget non-verbal måde at vise på, at det er ham, der styrer.