Flere gange har fotografier ændret verdenshistorien.
Som da fotografiet af en 9-årig pige med et ansigt forvredet af smerte og en krop ødelagt af napalm blev et vendepunkt i verdens debat om Vietnamkrigen.
Og det samme kan ske for billedet af en druknet dreng i en tyrkisk strandkant, hvor hans flugt fra krigen i Syrien endte.
- Det tror jeg, det kan, siger Søren Pagter, der er leder af fotojournalistuddannelsen i Aarhus og har skrevet en del om krise- og krigsfotografi, til DR Nyheder.
- Det kan man se, at det allerede er blevet, eftersom det er blevet bragt så mange steder, og selv en statsleder som David Cameron bøjer sig for det, forklarer han.
Dreng er blevet drukne-ofrenes ansigt
Fotoet af den druknede dreng Aylan, der skyllede op på en strand i Tyrkiet, er blevet et symbol på flygtningetragedien i Europas baghave.
Det ser ud, som om han sover. Som om han er faldet om efter en dag med sjov og charmerende uartigheder og nu leger i drømmeland. Den røde t-shirt er gledet op, han er gennemblødt og man har lyst til at tørre ham varm. Men han er død.
Den 3-årige dreng døde sammen med sin fem år ældre bror Galip og deres mor Rehan, der var flygtet med dem fra Kobane i Syrien.
- Og netop det, at vi kender drengens navn, har set faren bryde sammen og kender deres historie, gør, at der er masser af identifikation. Sammen med den massepublikation, vi har set, giver det en stor effekt, siger Søren Pagter.
- Det er en meget ren historie. Det er for svært at forholde sig til flere tusinde døde flygtninge, men en tre-årig dreng? Dét kan vi allesammen forholde os til, forklarer Søren Pagter.
Fotografi presser verdens politikere
Aylan og hans storebror og mor var bare tre ud af en masse mennesker, der er flygtet fra krig. Organisationer vurderer, at flere hundredtusinder er på flugt, og at tusinder af dem dør undervejs.
Derfor har det hjerteskærende foto allerede skabt ophedet debat verden over og øget presset på Europas politikere om at løse flygtningekrisen.
Den britiske premierminister David Cameron sagde torsdag, at han var "dybt chokeret", og i Storbritannien diskuteres det nu, hvordan man kan tage imod flere flygtninge.
Uden at love noget sagde Cameron, at det antal, landet er klar til at modtage, er "under revision".
Afbryder valgkamp i Canada
Selv i Canada har tragedien vakt stærke følelser, efter at det kom frem, at familien ønskede at ende hos en tante i det nordamerikanske land.
Canadierne skal til valg den 19. oktober, og fotografiet samt flygtningetragedien i specielt Syrien er med ét blevet en central del af valgkampen.
- Det er helt uacceptabelt, at vi ikke gør noget. Canada har en forpligtelse til at handle, siger Thomas Mulcair fra partiet Nyt Demokrati ifølge avisen Toronto Sun.
Det samme har flere andre meldt ud, mens den konservative immigrationsminister aflyste sin valgkamp for at vende hjem til parlamentet.
- Det er mere end selve fotografiet
I dag er Aylan, hans storebror og mor blevet begravet i deres hjemby Kobane i Syrien.
Der hvor familiens flugt fra krigen og mod en bedre barndom startede. Og der hvor den nu endegyldigt er slut. Og at det netop blev Aylan, der blev den voksende flygtningetragedies ansigt, er i høj grad et spørgsmål om timing.
- Det er meget mere end selve fotografiet, der afgør det. Jeg har set masser af fotografier af døde børn og flere af dem var bedre end det her, siger Søren Pagter.
- Men efter flere uger med større og større tal og en krise, der for alvor blusser op i Europa, kan jeg sagtens forestille mig, at det her fotografi var den berømte dråbe, der fik mennesker og medier til at sige, at nu er det nok, vurderer den erfarne fotograf.