Når hollænderne i morgen skal stemme til det nationale parlamentsvalg, kan de sætte deres kryds ved 28 forskellige partier.
I Holland er der typisk et højt antallet partier opstillet, men i år er der rekordmange partier, som kæmper om de 150 sæder i parlamentet.
Omkring 14 af partierne ventes at komme ind, viser de foreløbige meningsmålinger.
Årsagen til så mange partier ventes at få sæder i parlamentet er, at spærregrænsen i Holland kun er på 0,67 procent af de afgivne stemmer.
Til sammenligning er spærregrænsen på 2,0 procent i Danmark, og til det seneste folketingsvalg i 2015 stillede 10 partier op.
Partierne i Holland kæmper for flere forskellige mærkesager i valgkampen.
'Frihedspartiet' med Geert Wilders i spidsen har sat indvandring og den nationale identitet på dagsordnen. Det tema har ministerpræsident Mark Rutte og hans liberale regeringsparti 'Folkeparti for Frihed og Demokrati' også taget op ved at bede indvandrere om at “skride”. Også socialdemokraterne går til valg på at stille krav til indvandrere.
Der findes dog også hollandske partier, som har andre og mere utraditionelle budskaber på valgplakaten:
Mens en Spirit
Partiet 'Partij voor Mens' (MenS) går til valg med løftet om, at ingen politiske beslutninger bliver taget før, at kandidatterne har mærket efter, om det føles rigtigt i hjertet. Derudover vil partiet også kæmpe for flere folkeafstemninger med argumentet om, at den hollandske befolkning skal have direkte indflydelse.
MenS er grundlagt i 2008 af astrologen Lea Manders og er endnu ikke blevet valgt ind i parlamentet trods opstilling til to tidligere valg.
Dyrepartiet
Partiet 'Partij voor de Dieren' (PvdD) kæmper for dyrevelfærd. Partiet er en del af en international sammenslutning, og i den hollandske valgkamp har PvdD efterspurgt strammere regler for dyretransporter, foreslået en investering på seks millioner euro i alternativ til kød og krævet et nationalt forbud guldfiskebowler.
Partiet er grundlagt i 2002 af aktivist og advokat Marianne Thieme og har i dag to sæder i parlamentet.
Artikel 1
Partiet 'Artikel 1' kæmper mod højrebevægelsen i Holland og mod begrebet 'frygten for de fremmede'. Det primære budskab er lige rettigheder for alle, uanset race, køn, religion og seksualitet, hvilket udspringer af den første artikel i den hollandske grundlov. Den har også været inspiration til navnet. Artikel 1 blev grundlagt af tv-værten Sylvana Simons med surinamske rødder, efter hun blev midtpunktet i en etnisk debat på sociale medier. Hun var tidligere medlem af det hollandske parti 'Denk'.
Jesus lever
Partiet 'Jezus Leeft' kæmper for at afskaffe abort og aktiv dødshjælp, som begge er ting, der er lovlige i Holland. Partiet er også euroskeptisk og har indledt en kampagne for, at Holland skal forlade EU ligesom Storbritannien.
Partiet blev grundlagt af Joop van Ooijen, men den nuværende leder er Florens van der Spek.
Se den fulde liste over alle de 28 partier, der stiller op til valget i Holland her.
Øverst i artiklen kan du høre kandidaten fra partiet '50 plus' forsøge at opremse partierne i holland.
Kilder: International Business Times, Politico.eu og Tweede Kamer