Der er fuld gang i den britiske valgkamp frem mod parlamentsvalget den 12. december.
I aftes var lederne af de fire største partier, De Konservative, Labour, Det Skotske Nationalistparti (SNP) og Liberaldemokraterne, inviteret til en tv-transmitteret spørgetime på BBC.
Her blev Labour-leder Jeremy Corbyn endnu engang spurgt ind til sine planer for brexit, hvis han ender som premierminister i næste måned.
Corbyn er blevet presset på brexit-spørgsmålet adskillige gange på det seneste - blandt andet under tirsdagens debat mod premierminister Boris Johnson - for ikke kan komme med en klar udmelding om sin holdning til brexit.
Labours standpunkt er, at partiet vil forhandle en ny brexit-aftale med EU, hvorefter aftalen så sendes til folkeafstemning, så de britiske vælgere kan vælge mellem Labours aftale eller at aflyse brexit.
Corbyn har dog ikke villet svaret på, hvilken af de to muligheder han vil kæmpe for.
I går tog han så bladet fra munden. Sådan da.
- Jeg vil, hvis jeg bliver premierminister, tage et neutralt standpunkt, så jeg på troværdig vis kan føre resultatet ud i livet for at bringe vores samfund og lande sammen i stedet for at fortsætte en endeløs debat, lyder udmeldingen fra lederen af det store arbejderparti.
Balancegang
Corbyns manglende udmelding handler i høj grad om, at han er leder af et parti, der er dybt splittet over det altafgørende spørgsmål om brexit.
Her er der mange Labour-vælgere, der gerne vil blive i EU, men samtidig er der også en stor portion, som går ind for brexit, forklarer Kim Bildsøe Lassen, DR’s korrespondent i Storbritannien.
- Det er simpelthen for at undgå at skræmme nogen af de her vælgere væk, når han har valgt at indtage denne position på midten.
- Corbyn håber, at begge parter kan leve med det, siger korrespondenten.
Han vurderer ikke, at Corbyns forsøg på at balancere umiddelbart er noget, der kommer til at hjælpe Labour-formanden med at tiltrække nye vælgere:
- Folk er lidt forundret over, at man skal vælge en premierminister, der ikke har en holdning til det mest afgørende spørgsmål i britisk politik, siger Kim Bildsøe Lassen.
Ærlig mægler eller ligeglad?
Boris Johnson var hurtig til at gribe chancen for at kritisere sin største rival i aftes, da det blev premierministerens tur til at svare på spørgsmål i studiet.
- Han vil nu være neutral angående aftalen, som han foreslår at lave. Jeg kan ikke se, hvordan han kan lave en aftale, hvor han har tænkt sig at være neutral eller ligeglad, lyder kritikken fra Johnson.
Labour-lederen afviser dog kritikken.
- Jeg tror, at det at være en ærlig mægler er et tegn på styrke og modenhed, siger han ifølge BBC.
- Vores land bliver nødt til at finde sammen - Vi kan ikke fortsætte for evigt med at være delt over, hvordan folk stemte i 2016, siger han med henvisning til folkeafstemningen om brexit, hvor 51,9 procent af briterne stemte ja til at forlade EU.
Mens Labour har mødt kritik for uldne udmeldinger omkring brexit, så er det kun dem og Liberaldemokraterne, der har offentliggjort et partiprogram indtil videre i valgkampen.
Labours manifest fylder 107 sider og byder blandt andet på løfter om store milliardbeløb til velfærd samt et billion-beløb til grøn omstilling.
Test din viden om brexit her: