Det britiske underhus har sent her til aften taget magten fra den britiske premierminister, Boris Johnson, i spørgsmålet om Storbritanniens udtræden af EU.
Et flertal med medlemmer fra både oppositionen og det konservative regeringsparti er blevet enige om at gå videre med den proces, der kan ende med at tvinge premierministeren til at acceptere en udskydelse af brexit.
Det står klart efter en timelang debat i Underhuset, hvorefter medlemmerne nu har vedtaget at tage kontrollen over dagsordenen i parlamentet med henblik på at forhindre Storbritannien i at forlade EU uden en skilsmisseaftale den 31. oktober.
328 stemte for, mens 301 stemte nej.
Dermed er vejen banen for, at koalitionen i morgen, onsdag, kan fremsætte et lovforslag, der skal tvinge regeringen til at prøve at nå til enighed med EU om en skilsmisseaftale, som parlamentet bakker op om.
Hvis ikke det sker, skal regeringen sikre sig opbakning i parlamentet til at forlade EU uden en aftale. Og kan ingen af kravene opfyldes, skal Storbritannien i stedet bede EU om udskydelse af brexit indtil 31. januar 2020.
Labour-leder: Nu eller aldrig
På en højdramatisk dag i Westminister fastslog Labour-formand Jeremy Corbyn fra talerstolen, at det måske er nu eller aldrig, hvis parlamentet skal spænde ben for regeringens ’no-deal’-brexit.
- Vi skal ikke spille russisk roulette med dette lands fremtid, sagde han.
Corbyn, hvis parti omvendt også rummer tilhængere af et hårdt brexit, frygter, at det vil gå hårdt ud over alt fra den britiske bilindustri til landbruget, hvis Storbritannien forlader EU den 31. oktober uden en aftale.
- Hvis vi ikke gør noget i dag, får vi måske ikke en chance til, sagde han.
Omvendt mindede konservative brexit-tilhænger og leder af underhuset, Jacob Rees-Mogg, sine kolleger om, at et flertal af briterne stemte for brexit.
Han mener, at lovforslaget går direkte imod resultatet af folkeafstemningen i 2016.
Ja til lov kan udløse nyvalg
Den fastlåste situation kan dog også ende med, at briterne endnu engang må til stemmeurnerne.
Efter resultatet af aftenens afstemning truede Boris Johnson igen med et nyvalg, hvis politikerne i morgen ender med i praksis at udskyde brexit.
- Lederen af opposition (Labour-formand Jeremy Corbyn, red.) har i to år tigget og bedt om et valg, lød det fra Johnson.
Det kræver dog to-tredjedeles flertal i parlamentet at udskrive valg i utide.
Og som svar til Johnson understregede Jeremy Corbyn, at udskrivelse af valg i givet fald først kan ske, efter at loven er vedtaget.
Muligheden for et nyvalg blev i løbet af dagen ikke mindre af, at regeringen undervejs i debatten i Underhuset mistede sit flertal.
Det skete, da den konservative politiker gennem 27 år Phillip Lee pludselig rejste sig fra sin stol og satte sig over til Liberaldemokraterne i protest mod Boris Johnsons lederskab.
- Den konservative regering forfølger aggressivt og uden principper et skadeligt brexit, som truer (briternes, red.) liv og livsførelse, lød hans begrundelse i en erklæring.
Se i videoen ovenfor, hvordan det gik til, da Boris Johnson mistede sit flertal, mens han stod på talerstolen.