Storbritanniens premierminister, Theresa May, står over for en så stor mur af kaos og modstand bygget af både partifæller og politiske modstandere i det britiske parlament, at hun har udskudt en altafgørende afstemning om Storbritanniens skilsmisse med EU.
Udskydelsen understreger tydeligt, at premierministeren står over for et noget nær umuligt projekt med at få samlet parlamentet om en ordentlig måde at sige farvel til EU på, vurderer journalist og forfatter Lone Theis, der også er tidligere London-korrespondent.
- Hun prøver nu at vinde lidt tid og kæmper både for at få denne her aftale til at overleve, og så kæmper hun også for sin egen overlevelse. Et sådan massivt nederlag, som hun stod til i morgen, kan de færreste premierministre overleve, siger Lone Theils.
Lone Theils henviser til, at Theresa May valgte at udskyde afstemningen i parlamentet om brexitaftalen, som hun og EU-toppen har forhandlet på plads, fordi hun stod til at tabe afstemningen i morgen.
En hel nation hader aftalen
Lone Theils forklarer, at parlamentet de seneste uger har haft usædvanlig lange debatter om brexit-aftalen, og samtidig har premierminister May brugt tiden på at samle sit eget parti, hvilket ifølge Lone Theis ikke er lykkes særlig godt.
- Det vil kræve et julemirakel, hvis denne her aftale går igennem i parlamentet, og skulle det ske, er der stadig masser af problemer for hende, fordi de stadig mangler at forhandle aftaler om handel og fiskeri på plads.
- Jeg har meget svært ved at se, hvordan hun kan komme ud af det her som en sejrrig kvinde. Hun fik en umulig opgave fra starten og har løst den efter bedste evne, men hun har fået utak og fået samlet en hel nation om, at de hader hendes aftale, siger Lone Theils.
Briternes skæve selvforståelse
Ifølge Lone Theils er det dels et problem, at fortalerne for brexit ikke havde regnet med at måtte gå så meget på kompromis med, hvad brexit betyder for Storbritannien. Dels er processen svær, fordi briterne har en helt anden selvforståelse end den gængse i EU. Briterne havde håbet, at EU var gået med til mange flere ting i skilsmisseaftalen.
- Det er smertefuldt og hårdt og suger al energi ud af den britiske regering. Hele landet er vendt ind mod sig selv og handler om, hvad brexit er, og hvor man skal hen med brexit. Vi har heller ikke set Storbritannien engagere sig i særlig meget andet de sidste to år, og man har ikke rigtig set nogen resultater endnu, forklarer Lone Theils.
Det er især brexitaftalens 'backstop', en såkaldt bagstopper, der har udløst kritik af Mays forhandlingsresultater i EU.
Aftalens bagstopper træder i kraft, hvis det engang i fremtiden ikke lykkes for EU og Storbritannien at blive enige om, hvordan man undgår grænsekontrol mellem Irland og Nordirland, da førstnævnte bliver i EU.
Modstandere af skilsmisseaftalen mener, at det nordirske "backstop" risikerer at binde Storbritannien til EU's toldregler i al evighed - uden mulighed for at indgå egne handelsaftaler.
- Eneste mulighed er at gå tilbage til Bruxelles og håbe på en formulering, der kan tilgodese hendes bagland. Det er ikke sandsynligt, men det er er et sidste forsøg på en feberredning, siger Lone Theils, der dog har svært ved at se, at EU giver sig yderligere.
Theresa May sagde da også i parlamentet her til eftermiddag, at hun er parat til at forhandle ændringer i aftalen på plads.
EU-Kommissionen har dog allerede fastslået, at aftalen, som de britiske parlamentarikere skulle have godkendt i morgen, er den eneste mulige i skilsmisseprocessen mellem parterne.