De orangerøde flammer slikker op ad træerne i den brasilianske regnskov og efterlader jorden sort og afsvedet.
I 2019 har der indtil videre været over 73.000 brande i Amazonas, til sammenligning var der 40.000 brande i 2018.
"Jordens lunger", som Amazonas bliver kaldt, har fået mange til tasterne på sociale medier.
Der bliver råbt om hjælp, og en af dem, som har delt billeder af flammehavet, er den franske præsident, Emanuelle Macron.
- Vores hus brænder bogstaveligt talt. Amazonas brænder. Verdens lunger, som producerer mere end 20 procent af planetens ilt. Det er en international krise, lad os diskutere dette på G7-topmødet om 2 dage, skriver Macron i et tweet.
Rødder tilbage til kolonitiden
Hjælp er ikke noget, den brasilianske præsident efterspørger.
Jair Bolsonaro opfordrer derimod omverdenen til at blande sig udenom de skovbrande, som huserer i Amazonas. Han mener særligt, at det tweet, Macron har skrevet, vidner om en kolonialistisk indstilling til Brasillien.
- Den brasilianske regering er fortsat åben for dialog med gensidig respekt. Den franske præsidents forslag om at skulle drøfte Amazonas på G7-topmødet, som er et møde, hvor Brasilien ikke deltager, vidner om en kolonialistisk tankegang, skriver Jair Bolsonaro på Twitter.
Grunden til den brasilianske præsidents afstand til den øgede opmærksomhed omkring Amazonas ligger ikke langt tilbage i historien, fortæller DR's Sydamerika-korrespondent, Kristian Almbald.
- Man skal huske på, at selvom Brasilien er en økonomisk stormagt nu, skal man ikke langt tilbage i historien, før Brasilien var en koloni. Derfor har den brasilianske præsident svært ved, at folk i Vesten sidder og dikterer, hvordan man skal håndtere, at Amazonas brænder.
Den grønne farve i Brasiliens flag
Særligt fordi det handler om Brasiliens regnskov, er der stærke følelser i spil for Jair Bolsonaro.
- Især når det handler om, hvad mange vil kalde landets stolthed nemlig Amazonas, vil Jair Bolsonaro ikke have hjælp. Amazonas bliver beskrevet som den grønne farve i det brasilianske flag, regnskoven er essensen af Brasilien, fortæller Kristian Almblad.
Og det er ikke første gang, den brasilianske præsident griber til tasterne på Twitter.
- Jair Bolsonaro er generelt en mand ligesom Donald Trump, som godt kan lide at fyre 'oneliners' af fra hoften. Han siger med sit tweet generelt til hele verden "bland jer uden om - Amazonas er Brasiliens skov, og vi har ret til at bruge den, som vi vil", siger Kristian Almblad.
Den manglende indstats i Amazonas fra den brasilianske præsident har fået Norge og Tyskland til at reagere.
De to lande har trukket deres økonomiske støtte til landet, i håb om sanktioner vil få præsidenten til at gøre en større indsats for at slukke brandene.
Sanktionerne har ikke fået en god modtagelse.
- Der er nogle, som synes, at det er komisk, at man i bekymring for regnskoven trækker støtte til regnskoven. Sanktionerne forstærker Jair Bolsonaros fortælling om, at omverdenen ikke forstår problematikken, fortæller Kristian Almblad.
I dag præsenterer regeringen en plan for, hvad man kan gøre for at slukke brandene.
- Det vi kan se nu er, at Jair Bolsonaro indrømmer, at der er et problem, og det er Brasiliens problem, siger Kristian Almblad.