Verdenspressen og snesevis af Boris Johnsons nærmeste stod klar, da premierministeren her til morgen trådte ud af døren til Downing Street nummer 10.
Her leverede han sin sidste tale som Storbritanniens premierminister.
I talen fremhævede Johnson sin regerings udrulning af coronavaccinerne, levering af våben til Ukraine og den lave ledighed, der lige nu er i Storbritannien. Og så lovede han at støtte efterfølgeren, Liz Truss, og den nye regering hele vejen.
- Det lød mere som en valgtale end en afskedstale. Han opremsede en lang række ting, som han mener, at han har gennemført, fortæller DR's Storbritannien-korrespondent, Tinne Hjersing Knudsen, der påpeger, at det ikke var alle tingene, som Boris Johnson erklærede for gennemført, der rent faktisk er blevet ført ud i livet.
- Men det er heller ikke det, der er afgørende for Boris Johnson. Han er kendt for at sige ting, der ikke nødvendigvis passer, og det gjorde han altså også her til morgen.
Flere iagttagere har bidt mærke i, at Boris Johnson sammenlignede sig selv med det romerske ikon Lucius Cincinnatus, der trak sig og vendte tilbage til sin gård, så snart han havde fuldført sin mission om at genvinde magten i Rom.
De ser det nemlig som, at Boris Johnson indikerer, at han står klar i kulissen, hvis partiet får brug for ham igen.
Det samme oplever Tinne Hjersing Knudsen.
- Han gjorde det samme i denne tale, som han har gjort i de to andre, han har holdt, siden han annoncerede, at han ville træde tilbage. I begge taler har han kommet med små hentydninger til, at han gerne vil gøre et politisk comeback, og det gjorde han også her til morgen.
- Så jeg tror bestemt ikke, at det er det sidste, vi har set til Boris Johnson, og jeg tror bestemt ikke, at han sætter sig stille og roligt på de bagerste bænke i Underhuset, lyder det fra Tinne Hjersing Knudsen.
Hvis man havde forventet anger eller undskyldninger fra Boris Johnson, der blev væltet af sine egne i juli efter flere skandaler, så tog man fejl.
- Han talte igen om, at det er nogle andres ønske, og nu er det blevet sådan her - underforstået det ikke er hans men andres handlinger, der har ført til, at han må træde tilbage, siger Tinne Hjersing Knudsen.
Efter talen tog Boris Johnson sin hustru, Carrie Johnson, i hånden og gik en kort runde og hilste på de forsamlede, inden de tog plads i en ventende Land Rover.
Historisk magtoverdragelse i Skotland
Når kortegen forlader Downing Street for sidste gang, er det normalt med kurs mod Buckingham Palace en kilometer derfra, hvor den afgående premierminister begærer sin afsked til dronning Elizabeth.
Sådan blev det dog ikke i dag, fordi den 96-årige britiske dronning befinder sig i Skotland og har for dårligt helbred til at rejse til London. Boris Johnson måtte derfor rejse nordpå for at besøge monarken på Balmoral Slot - knap 650 kilometer nord for London.
Efter en omkring 40 minutter lang afskedsaudiens hos dronningen på Balmoral her til formiddag, forlod Johnson slottet som tidligere premierminister.
Her til eftermiddag ankom Liz Truss til selvsamme slot til sin tiltrædelsesaudiens hos dronningen. Her bliver hun den 15. premierminister, som dronning Elizabeth har udpeget. Til gengæld er hun den første, der er udpeget uden for den britiske hovedstad, beretter BBC.
Senere i dag flyver Truss tilbage til London, hvor man forventer, at hun ved 17-tiden vil levere sin første tale som premierminister foran sit nye hjem i Downing Street.
Efterlader sig et plettet eftermæle
Efter tre år ved magten blev Boris Johnson væltet i starten af juli, da over 50 medlemmer af hans regering trak sig i protest mod ham.
Kort forinden havde Johnson overlevet et mistillidsvotum i partiet efter talrige beskyldninger om forbudte fester i og omkring Downing Street under Storbritanniens coronanedlukning.
Men efter mistillidsafstemningen fulgte den såkaldte Chris Pincher-sag, som lod til at være den sidste dråbe for mange af Johnsons partifæller.
Her forfremmede premierministeren parlamentarikeren Chris Pincher til en fremtrædende rolle i partiet trods tidligere anklager om grænseoverskridende adfærd. Johnson påstod ikke at kende til anklagerne, men blev efterfølgende modsagt af blandt andet en højtstående embedsmand, der afslørede, at han personligt havde informeret Johnson om beskyldningerne.
Ved den sidste spørgetime, inden Boris Johnson trak sig, blev han både kritiseret fra egne rækker og drillet på sin vej ud af døren:
Tidligere har Johnson fået hård kritik for blandt andet sin håndtering af coronakrisen, hans tendens til at tale usandt, hans ulovlige suspendering af parlamentet og beskyldninger om en dyr renovering af embedsboligen i Downing Street.
Og selv om mange briter er godt trætte af den nu forhenværende premierminister, så har han fortsat mange tilhængere trods skandalerne, siger Tinne Hjersing Knudsen.
- Jeg tror egentligt, at der er bred enighed ude i offentligheden om, at Boris Johnson nogle gange har lidt svært ved at sige sandheden, og at han er en populist. Spørgsmålet er, om man kan leve med det eller ej, siger Tinne Hjersing Knudsen.
- Der er det bare sådan, at mange briter føler, at de godt kan leve med det, fordi Boris Johnson er, som han er. Ligesom man på engelsk siger 'boys will be boys, når drenge laver drengestreger, så siger man 'Boris will be Boris' her i Storbritannien. Derfor er der mange, der har tilgivet ham for de løgne, han er blevet taget i bare det seneste halve år.
- Han får lov til at have det plettede ry, fordi han er en charmerende karakter og formår at tale til mange folks ønsker.
Har sat et stort aftryk på Storbritannien
En af Boris Johnsons udfordringer har været, at han sammensatte en regering af politikere, der ville noget meget forskelligt, og samtidig lovede han meget i vidt forskellige retninger, påpeger Tinne Hjersing Knudsen.
- Derfor har han fået udrettet meget lidt i den periode, hvor han var premierminister, selv hvis man modregner pandemien, som kom udefra.
Men selv om han kun sad i lidt over tre år og ikke leverede på mange af sine løfter, så nåede Johnson alligevel at stå bag nogle enorme politiske beslutninger, påpeger korrespondenten.
- Det er klart, at den største ting, han har gjort, det er at føre Storbritannien ud af EU. Det er hans politiske arv. Og den måde, han har udformet brexit på, har konsekvenser for alle i Storbritannien – både nu men også generationer ude i fremtiden.
- Så selv om han var en premierminister, som sad i ganske kort tid, så har han altså afsat et stort aftryk på Storbritannien, om man kan lide det eller ej.
I sin sejrstale i går roste Liz Truss sin forgænger for hans støtte til Ukraine og sagde, at han var respekteret "fra Kyiv til Carlisle".
Og det er i høj grad sådan, Boris Johnson gerne vil huskes, vurderer Tinne Hjersing Knudsen.
- Han vil gerne huskes som den frie verdens leder under krigen i Ukraine, og som ham der stillede sig op over for Vladimir Putin, da Rusland invaderede Ukraine.
- Det kan man naturligvis diskutere, men der er ikke nogen tvivl om, at briterne har sendt enormt mange våben til Ukraine, og at præsident Zelenskyj har et meget varmt forhold til Boris Johnson og anser ham for at være en god ven.