Bomberne vælter ned over syriske Ghouta: Fire hospitaler ramt

I sidste uge fik FN ellers nødhjælp ind i området for første gang siden november.

Bomberne fortsætter med at vælte ned over det østlige Ghouta i det borgerkrigshærgede Syrien. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker på trods af FN’s opfordring til at stoppe kampene med omgående virkning.

Der var 20 børn blandt de 77 mennesker, der i går blev dræbt i luftangreb i det østlige Ghouta, melder Det Syriske Institut For Menneskerettigheder. Fire midlertidige hospitaler blev også ramt i angrebene.

Betegner angrebene som massakre

Til det britiske medie The Guardian beskriver en læge angrebene som en massakre.

- For kort tid siden kom et lille barn over til mig, som var blå i hovedet og knap nok kunne trække vejret. Hans mund var fuld af sand, så jeg fjernede det med mine hænder. Jeg er ikke sikker på, der står noget om den slags tilfælde i lægebøgerne, lyder det fra lægen.

Også lederen af det frivillige korps af redningsarbejdere, De Hvide Hjelme, er chokeret over kampene.

- Situationen i det østlige Ghouta leder mine tanker hen på dommedag, lyder det fra Mounir Mustafa.

Området er bombet til ruiner

På videooptagelser fra området ser man, hvordan redningsarbejdere hiver lig ud af sønderbombede bygninger.

I sidste uge blev der ellers plantet et lille håb for beboerne i området, da FN for første gang siden november formåede at få nødhjælp ind.

Inden nødhjælpen kom frem måtte de nødlidende beboere i Ghouta-området overleve ved blandt andet at spise dyrefoder og lede efter skrald.

Der opholder sig omkring 400.000 personer i det østlige Ghouta, som er den sidste enklave i nærheden af den syriske hovedstad Damaskus, oprørerne stadig har kontrol over.

De syriske regeringsstyrker har de seneste måneder angrebet området med stadig større intensitet. Ifølge Reuters er det en offensiv, præsident Bashar al-Assad har sat i gang for slutte det syv år lange oprør for at få ham afsat.