Bomberne fortsætter med at falde som regn over millionbyen Aleppo.
15 mennesker blev lørdag dræbt i den østlige, oprørskontrollerede del, da syriske regimefly angreb området. Ni personer blev dræbt i byens vestlige del, hvor regimet har kontrollen, og i de mindre byer vest for Aleppo blev 27 mennesker dræbt i en række luftangreb fra syriske og russiske kampfly.
I alt er mindst 51 mennesker døde det seneste døgn, ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, skriver AFP. Og fire er angiveligt børn.
Millionbyen, der blev krigsbastion
300.000 civile er fanget i Aleppo, mens det syriske regime med hjælp fra Rusland har indledt en offensiv mod den sidste syriske storby, som oprørene stadig kontrollerer store dele af. Imens er medier afskåret for at rapportere detaljeret om, hvad der foregår.
I fire år har Aleppo været skarpt opdelt af frontlinjer, der skærer byen op i to dele. En oprørskontrolleret del og en del, der er kontrolleret af den syriske præsident Bashar al-Assad. Siden intensiveringen af kampene er forsyningsvejene til de hundredtusinder af civile i lange perioder blevet lukket, og der er mangel på mad, vand og nødhjælp.
For fem dage siden erklærede Rusland, at man i erkendelse heraf ville indføre tre timers våbenhvile dagligt, hver morgen fra 7-10.
Men ifølge de danske hjælpeorganistioner, der arbejder i området, "forslår det som en skrædder i helvede"; tre timer er ikke nok til at nødhjælpskonvojer kan passere, og kun enkelte personbiler, der fyldes op med nødhjælp, kan passere, siger Dansk Flygtningehjælp.
Samtidig har Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der sædvanligvis er velorienteret, meldt ud, at våbenhvilen er et fatamorgana: Granatangreb og kampe er fortsat under de tre timer, hvor Rusland havde lovet et helle.
FN har bedt om 48 timer til at bringe nødhjælp ind i Aleppo.
Stærk mistanke om klorgasangreb
Torsdag sagde FN's udsending, Staffan de Mistura, at der er 'en masse beviser' for, at det ikke bare er de ødelæggende, ulovlige tøndebomber, som regimet smider over byen. Ifølge en leder fra det lokale hospital al-Qud døde fire mennesker efter det, han mener, er et klorgasangreb. 55 mennesker skulle være påvirket af gassen, og hospitalslederen har samlet patienternes tøj og dele fra tøndebomberne som bevismateriale.
Er mistanken korrekt, er det endnu en krigsforbrydelse begået i borgerkrigen i Syrien.