Der er to indfaldsveje til Aleppo i Syrien, hvor op mod 300.000 civile netop nu har akut brug for nødhjælp.
Men mad, vand, tæpper og hygiejneartikler kan ikke komme frem, fordi der er risiko for, at henholdsvis regeringshæren og oppositionen bomber ved vejene.
Det forklarer Peter Klansø, der er regionaldirektør i Dansk Flygtningehjælp, og som befinder sig i Jordans hovedstad, Amman.
- De store nødhjælpskonvojer kan ikke komme igennem ad nogen af de veje. I bedste fald kan private biler, fyldt op primært med mad, komme ind, men det forslår som en skrædder i helvede, siger han.
Våbenhvile afblæst
I dag mellem klokken 9 og 12 dansk tid skulle der have været våbenhvile i den syriske storby. Det havde russiske styrker annonceret, men kampene fortsatte flere steder. Våbenhvilen skulle have sikret, at nødhjælp kunne bringes ind i den belejrede by.
- Vi skal minimum se en våbenhvile på 48 timer, og den skal være garanteret af alle parter, siger Peter Klansø og lægger sig dermed op ad FN, der insisterer på det samme.
- Før vi får en garanti for, at en af de to veje er sikker for alle parter, er det ikke muligt for os at komme ind med nødhjælpskonvojer, siger Peter Klansø.
Ifølge regionaldirektøren mangler folk i de belejrede dele af Aleppo først og fremmest mad og vand.
- Med den varme, der er i øjeblikket, er der i den grad fare for sygdomme og andet, hvis der ikke er vand til alle, siger Peter Klansø og fortæller, at den vandforsyning til Aleppo, der blev ødelagt for et par dage siden, delvist er blevet repareret i går.
Nødhjælpsorganisationerne appellerer til de store nationer om at presse konfliktens forskellige parter så meget, at der kan komme en våbenhvile fra de ”meget beskidte kampe”, siger Peter Klansø.