Bangladesh laver flygtningelejr til 6000 flygtede rohingya-børn

Mere end 480.000 er flygtet den seneste måned fra Myanmar til Bangladesh. Mange af flygtningene er børn.

Bangladeshs myndigheder har allerede registreret 1580 børn, der er flygtet uden deres forældre. (Foto: © Cathal Mcnaughton, Scanpix)

Regeringen i Bangladesh gør klar til at lave en separat flygtningelejr, der skal huse op mod 6000 flygtede børn, der er kommet til landet uden deres forældre efter at være flygtet fra nabolandet Myanmar.

Børnene er rohingya-muslimer og blandt de mere end 480.000, som ifølge FN er flygtet fra Rakhine-delstaten, der grænser op til Bangladesh. Og tallet ventes at stige.

Urolighederne brød ud, efter at rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær 25. august.

Etnisk udrensning

Det udløste en så brutal modoffensiv fra hæren, at FN har betegnet offensiven i Rakhine som en "etnisk udrensning" af de muslimske rohingyaer.

Op til 60 procent af de flygtede er børn.

Nuruzzaman Ahmed, der er velfærdsminister i Bangladesh, siger, at der er planer om at bygge en lejr på 80 hektarer til børnene.

Bangladeshs myndigheder har allerede registreret 1580 børn, der er flygtet uden deres forældre. Ahmed oplyser, at antallet kan være helt op til 6000.

Unicef oplyser, at der foreløbig er registreret 1800 børn, der er flygtet til Bangladesh uden forældre.

Zillar Rahman, der er talsmand for velfærdsministeriet, siger, at tanken er at holde børnene væk fra de voksne.

- Børn i alderen 13-18 år er meget skrøbelige. Hvis de lever med de voksne, er de i fare for at komme til skade eller blive involveret i kriminalitet. Regeringen har derfor planlagt at skille disse børn, der er kommet hertil uden forældre, siger han.

Han siger samtidig, at børnene vil blive delt i de to alderstrin i den nye lejr. Den ene vil være for børn op til syv år. Den anden vil være for børn mellem 8 og 18 år.

Torsdag er der møde i Sikkerhedsrådet i FN, hvor situationen i Myanmar igen er på dagsordenen.

Samtidig vil medlemmerne blive briefet om krisen i landet af FN-generalsekretær António Guterres.

/ritzau/AP