FN vurderer nu antallet af rohingya-flygtninge i Bangladesh til 480.000.
Den nye vurdering kommer forud for et møde i FN's Sikkerhedsråd torsdag om volden i Myanmar.
Ændringen af tallet skyldes i stort omfang, at omkring 35.000 nyankomne til to flygtningelejre ikke er medtaget i den seneste situationsrapport. Det siger en række internationale nødhjælpsorganisationer i en erklæring.
Flygtningene flygter fra en militær offensiv i Myanmar. Offensiven er en reaktion på omkring 30 koordinerede angreb udført af en rohingya muslimsk oprørsgruppe.
Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch siger, at Myanmar begår forbrydelser mod menneskeheden i en målrettet indsats vendt mod muslimske oprørere i landet.
Gruppen opfordrer FN's Sikkerhedsråd til at indføre sanktioner og en våbenembargo mod Myanmar.
FN vil fordoble hjælp
FN's flygtningeorgan opfordrer til en fordobling af den internationale hjælp til de 480.440 flygtninge, hvoraf 60 procent er børn.
En talsmand for Myanmars styre siger, at beskyldningerne om forbrydelser mod menneskeheden er udokumenterede.
Når FN's Sikkerhedsråd mødes i New York torsdag for at drøfte volden i Myanmar, vil medlemmerne blive briefet om krisen i landet af FN-generalsekretær António Guterres.
Det er Frankrig, Storbritannien, USA, Egypten, Kasakhstan, Senegal og Sverige, der har anmodet om mødet.
Onsdag 13. september afholdt rådet et hastemøde om urolighederne i landet. Herefter oplyste Sikkerhedsrådet samstemmende i en udtalelse, at det kræver "øjeblikkelig handling", der skal sætte en stopper for volden.
FN har tidligere betegnet offensiven i Rakhine som en "etnisk udrensning" af de muslimske rohingyaer. Den franske præsident, Emmanuel Macron, har kaldt offensiven for "folkedrab".
Videooptagelser og satellitbilleder viser ifølge Amnesty International, hvordan soldater fra Myanmars hær og lokale selvtægtsmænd brænder rohingya-landsbyer ned.
/ritzau/AFP