Der var sat en stor scene op på gaden udenfor BOK Arena her i Tulsa, Oklahoma. Her var det Trump-kampagnens plan, at præsident Donald Trump og vicepræsident Mike Pence skulle tale til en forventet skare på 40.000 tilhængere, som ikke kunne få plads indenfor i sportshallen til det, der skulle være Trumps comeback i valgkampen.
Tomme pladser
Men hen under aften blev området spærret af, programmet aflyst, og arbejdsmænd begyndte at pille scenen ned. Der var ingen Trump-tilhængere at tale til på gaden, for der var rigeligt plads til de fremmødte med røde kasketter og amerikanske flag indenfor, hvor omkring en trediedel af pladserne var tomme, da Donald Trump gik på scenen.
Fremmødet stod dermed i skærende kontrast til det billede, som Trump-kampagnen havde malet på forhånd: At en million mennesker havde forsøgt at få billet til Trumps rally, og at mindst 100.000 ville være i byen.
Men det spejler meget godt det billede, som meningsmålingerne tegner af præsidentens opbakning lige nu.
Bagud i målinger
I den seneste måling fra den Trump-tro tv-station Fox News er præsidenten 12 procentpoint bagud i forhold til sin modkandidat, demokraten Joe Biden, på landsplan.
Trump står til at tabe alle de svingstater, som afgør præsidentvalget til november, og et flertal af amerikanerne synes ikke, at han gør det godt, viser målingerne fra netmediet FiveThirtyEight
Coronafrygt
Der kan være gode forklaringer på, at folk valgte at blive hjemme selv i den konservative stat, Oklahoma, som Trump vandt klart i 2016 - for eksempel at Trump valgte at gennemføre sit rally midt i en pandemi, som har kostet knap 120.000 amerikanere livet.
Han har mange vælgere blandt ældre, hvide amerikanere på landet. De kan have syntes, at det var for risikabelt at deltage og stå tæt sammen med tusinder af andre i en lukket hal.
Men uanset forklaringen på det forkølede fremmøde, så varsler det ilde for Trumps valgkampagne.
Det tavse flertal
I 2016 var de store larmende stadion-fester drivkraften i Trumps rejse mod Det Hvide Hus.
Han samlede tilhørere som ingen anden kandidat, og det “tavse flertal” af hvide, konservative udenfor byerne fik en stemme, som var så provokerende og grænseoverskridende, at tv-stationer ryddede deres sendeflader og sendte Trumps ofte lange improviserede taler direkte ud til millioner af amerikanere.
Det var et oprør mod det etablerede: Mod Washington, medierne, eksperterne og videnskaben. Et brøl fra en del af USA, som følte sig overset og glemt, og reality-tv-værten Donald Trump blev den gnist, der antændte lunten.
Ikke længere oprøreren
I 2020 er verden en anden.
USA er ramt af en pandemi, som spreder sig i landet. Økonomien er i koma med 40 millioner arbejdsløse. Amerikanerne er midt i en dyb selvransagelse i forhold til landets racemæssige historie. Og Donald Trump kan ikke længere lige så let påtage sig rollen som oprøreren, der vil brænde det etablerede ned: Han ER det etablerede system. Han er chefen for det hele og har dermed ansvaret.
Men den rolle har Trump det tydeligvis ikke godt med. Hans tale til tilhængerne i Tulsa natten til søndag var fyldt med gift mod alle dem, som Trump anser for sine modstandere.
Her var ikke noget forsøg på at samle nationen eller bare udstikke en ny politisk kurs.
Mister støtter
Donald Trump har aldrig lagt skjul på, at han er præsident for halvdelen af USA - den halvdel, som stemte på ham - og at fjenden er den anden halvdel. Noget tyder på, at det budskab ikke begejstrer på samme måde i dag, som det gjorde for fire år siden.
Et flertal af amerikanerne mener ikke, at Trump har håndteret coronakrisen godt. Et flertal mener ikke, at han har håndteret den racemæssige krise ovenpå hvide politifolks drab på sorte på den rigtige måde.
En stribe generaler og tidligere topfolk i Trump-administrationen har sagt fra over for præsidentens trusler om at sætte soldater ind i amerikanske byer for at lægge en dæmper på protesterne - og det vejer tungt hos mange konservative vælgere.
Må lægge ny strategi
Trumps rally i Tulsa, Oklahoma, skulle have renset tavlen for præsidenten. Det skulle have aktiveret og engageret hans politiske base. Det skulle være startskuddet på et nyt kapitel, hvor Donald Trump igen kunne fylde stadion efter stadion med larmende tilhængere og flammende tale.
Sådan gik det ikke, og nu må hans kampagnefolk gentænke deres strategi for at vende de dårlige tal i meningsmålingerne. Spørgsmålet er, om deres kandidat - Donald Trump - kan og vil rykke sig derhen, hvor de vælgere er, hvis stemmer han må have for at vinde til november.