Et nordkoreansk cheerleading-hold på 230 personer, et 230 mand stort orkester og kunstskøjteløbere til vinter-OL i Sydkorea i februar.
Det er indtil videre resultaterne af 10 dages forhandlinger om vinterolympiaden mellem Nordkorea og Sydkorea.
Det er første gang i to år, at de koreanske naboer mødes og forhandler diplomatisk, men bare fordi det er sjældne forhandlinger, så er der ikke tale om et tøbrud mellem de to lande. Det siger den japanske udenrigsminister, Taro Kano, der mener, at Nordkorea er på charmeoffensiv.
- Jeg er klar over, at nogle mener, at vi skal belønne Nordkorea ved at ophæve nogle sanktioner og give dem en form for hjælp, fordi de deltager i en interkoreansk dialog. Ærlig talt, så mener jeg, at det er for naivt. Jeg mener, at Nordkorea vil købe sig tid til at fortsætte deres atom- og missilprogram, siger han til BBC og fortsætter:
- Det er ikke tid til at lette presset eller at belønne Nordkorea. At Nordkorea deltager i en dialog kan tolkes som et tegn på, at sanktionerne virker.
Straf for missilprogram
I løbet af det sidste halve år har FN vedtaget en række sanktioner og strammet flere af de sanktioner, der allerede var mod Nordkorea, der er verdens mest lukkede land.
Sanktionerne er kommet som reaktion på, at Nordkorea i løbet af kort tid har udviklet mere komplicerede missiler og atomsprænghoveder, der har større rækkevidde end tidligere.
Og Camilla Nørup Sørensen, adjunkt ved Forsvarsakademiet med speciale i asiatisk sikkerhedspolitik, mener ligesom den japanske udenrigsminister ikke, at man kan se lyset for enden af tunnellen endnu.
- Forhandlingerne mellem Nord- og Sydkorea er i hvert fald ikke begyndelsen på enden for Nordkoreas missilprogram, siger hun.
Øget kontrol ud for Nordkorea
Udtalelsen fra den japanske udenrigsminister kommer, efter at USA har samlet 19 allierede lande, heriblandt Danmark, til topmøde om konflikten på den koreanske halvø.
På mødet er de 19 lande blevet enige om at udføre strengere kontrol i farvandet ud for Nordkorea. Det tiltag skal øge kontrollen med skibe, der driver ulovlig handel med Nordkorea, oplyser den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson.
Og det kan have en effekt, men den er begrænset, så længe Kina og Rusland ikke er med på vognen, vurderer Camilla Nørup Sørensen. Og netop de to lande var ikke inviteret med til mødet.
- De to lande står på Nordkoreas side og de eneste lande, der har grænser til Nordkorea, så på den måde kan de levere varer til Nordkorea, siger Camilla Nørup Sørensen.
Samtidig er landene blevet enige om, at der skal lægges maksimalt pres på Nordkorea og sikre, at sanktionerne mod landet ikke bliver brudt. Og også her står Kina og Rusland ikke på samme side som de allierede, der deltog i mødet.
- Landene har godt nok selv været med til at vedtage sanktioner mod Nordkorea i FN's Sikkerhedsråd, men det er almindeligt kendt, at de bryder med vedtagelsen, siger Camilla Nørup Sørensen.