USA har gjort det. Saudi-Arabien har gjort det, og nu slutter de tre europæiske lande Storbritannien, Tyskland og Frankrig sig til og udpeger Iran som ansvarlig for angreb mod to olieanlæg i forrige weekend.
Droneangrebene, der fandt sted den 14. september i Abqaiq og Khurais i det østlige Saudi-Arabien, har øget spændingerne i regionen og sat det anstrengte forhold mellem Iran og USA under pres.
I en fælles udtalelse skriver de tre EU-lande, at de "i de kraftigste vendinger fordømmer" angrebene på olieanlæggene.
- Det står klart for os, at Iran er ansvarlig. Der er ingen anden sandsynlig forklaring. Vi støtter de igangværende efterforskninger for at afklare nærmere detaljer, står der i udtalelsen, der blandt andet er lagt på den britiske regerings hjemmeside.
De tre lande slår fast, at selvom angrebene har været rettet mod Saudi-Arabien, vedrører de alle lande. I udtalelsen understreger de derfor vigtigheden af stabilitet i regionen, og som en afgørende del lyder på ny en opfordring til at finde en politisk løsning på krigen i Yemen.
Udtalelsen bliver budt velkommen af USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, der umiddelbart efter angrebene og gentagne gange har peget fingeren mod Iran - dog uden konkret dokumentation.
- Det vil styrke diplomatiet og muligheden for fred. Vi tilskynder alle stater til at slutte sig til fordømmelsen af Irans handlinger, skriver han blandt andet på Twitter.
Johnson håber på en 'Trump-aftale'
Både Storbritannien, Tyskland og Frankrig er alle en del af den atomaftale, JCPOA, der blev indgået med Iran i 2015. Derfor opfordrer landene også til fortsat opbakning til aftalen og tilskynder Iran at overholde sine forpligtelser.
Den tyske kansler, Angela Merkel, Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og den britiske premierminister, Boris Johnson, er i øjeblikket samlet til FN's Generalforsamling i New York. Her luftede sidstnævnte i går muligheden for en genforhandling af atomaftalen, som amerikanerne også har udtrykt ønske om, også efter USA har forladt den.
- Lad os få en bedre aftale. Jeg tror, der er en mand, der kan sikre en bedre aftale - og det er USA's præsident. Jeg håber på en Trump-aftale, sagde Johnson i går til NBC.
Sådan lød det tidligere fra præsident Trump om angrebene:
Iran afviser fortsat
Retorikken er den seneste uge blevet skærpet mellem USA og Iran, hvor den iranske udenrigsminister, Javad Zarif, har slået fast, at Iran ikke er interesseret i en militær konflikt, men er klar til krig - skulle det komme så vidt.
Flere gange har han blankt afvist, at iranerne skulle være involveret i angrebene, der ifølge de statslige saudiske olieselskab ødelagde halvdelen af landets olieproduktion og reducerede det med 5,7 millioner tønder råolie om dagen.
Javad Zarif føjede til i går, at:
- Hvis Iran stod bag dette angreb, ville der ikke have været noget tilbage af anlægget.
Umiddelbart efter angrebet påtog de yemenitiske houthi-oprørere sig ansvaret, og Zarif påpegede, at oprørsgruppen "har al mulig grund til at gengælde" luftangrebene foretaget af den saudiskledede koalition i Yemen.
Udenrigsministeren slog samtidig fast, at de sanktioner, USA netop har indført mod den iranske centralbank, ikke vil knække Iran, hvis økonomi i forvejen er hårdt ramt af økonomiske sanktioner mod landets olieeksport pålagt af USA.
I onsdags fremlagde det saudiske forsvarsministerium rester af, hvad det hævder er iransk producerede droner og krydsermissiler, som ifølge saudierne er indsamlet ved angrebene i september og fra et i maj.