Politidirektør i Sydøstjylland efter kritik: 'Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at rette op på tilliden'

Sydøstjyllands Politi vælger at se fremad efter en 'meget hård tid' med kritik af både politiets opgaveløsning og ledelsen.

Sydøstjyllands Politis direktør, Jørgen Abrahamsen, i 2020. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Den seneste tids medieopmærksomhed på Sydøstjyllands Politis måde at løse opgaver på har taget hårdt på både medarbejdere og ledelse.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en meddelelse.

Politiets arbejde har især været debatteret i kølvandet DR-dokumentaren 'Forfulgt af politiet?'. Kredsen har efterfølgende nedlagt en specialpatrulje, mens flere betjente har oplevet chikaner og trusler.

Sagerne fik også samtlige politifolk i Vejle til i sidste uge i et internt brev at erklære mistillid til politidirektør i Sydøstjyllands politi Jørgen Abrahamsen.

I meddelelsen understreger politikredsen, at man efter en række processer nu vælger at se fremad.

Politidirektør: 'Det gør et stort indtryk'

I mistillidserklæringen, som er underskrevet af tillidsrepræsentantskabet hos Vejle Politi på vegne af personalet, kalder politifolkene ledelsens beslutning om at nedlægge specialenheden for "utilgivelig".

Politidirektøren udtaler i meddelelsen, at han har fuld tillid til alle sine medarbejdere - også dem, der indgik i specialpatruljen.

- Det har aldrig været min hensigt, at nogen medarbejdere skulle føle sig smidt under bussen, og det er jeg virkelig ked af, hvis nogen føler, siger politidirektør Jørgen Abrahamsen i meddelelsen.

- Det gør et stærkt indtryk på mig, når mine medarbejdere ytrer mistillid til mig som politidirektør, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at rette op på tilliden.

Politiforening ønsker dialog

I Sydøstjyllands Politis Politiforening er ønsket, at man kan indgå i en dialog og fortsat samarbejde med ledelsen. Det fortæller formanden for foreningen, politiassistent Niels Mørk.

- Bestyrelsen i Sydøstjyllands Politiforening ønsker ikke at opsige eller udtræde af samarbejdet med politidirektøren. Det er bestyrelsens klare vurdering, at det ikke vil gavne vores medlemmer at melde sig ud af samarbejdet med vores ledelse, udtaler han i meddelelsen.

- Men bolden ligger nu ved vores politidirektør, som skal komme med en aktiv reaktion i forhold til at få genoprettet tilliden.

Der skal blandt andet fremvises initiativer for, hvordan tilliden kan genoprettes mellem politidirektøren og medarbejderne.

Det er allerede aftalt, at der afholdes ugentlige opfølgningsmøder mellem formandskabet og politidirektøren, lyder det.

- Det har stor betydning for vores medlemmer, at de kan se handlinger for genoprettelsen af tilliden imellem politidirektøren og medlemmerne, siger Niels Mørk.

Politikredsen står midt i at bearbejde forløbet, og belastningen for især medarbejderne, der blandt andet har været ude for helt uacceptable forhold på sociale medier, er meget stor, lyder det i meddelelsen.

Politiet arbejder internt i en række processer, der allerede er i gang, og som fortsætter i den kommende tid.