Lufthavnsdirektør og borgmester: Der ryger arbejdspladser i Billund

Hvis Ryanair lukker ruter i Billund, kommer det til at ramme fastansatte i lufthavnen

Der er uenighed om, hvor mange arbejdspladser der forsvinder sammen med Ryanairs base i Billund. Både lufthavnsdirektøren og Billunds borgmester forbereder sig på fyringer Lufthavn . (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015) (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Der er mange ting i Billund Lufthavns nærmeste fremtid, der bliver afgjort i dag.

Klokken 17 udløber Ryanairs frist til den danske fagbevægelse nemlig. Og hvis ikke fagbevægelsens konfliktvarsel bliver trukket tilbage, lukker Ryanair sin base i lufthavnen og skærer samtidig ned i antallet af ruter fra Billund. Og det kommer til at koste arbejdspladser i Billund, siger lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen.

Svært at skaffe nye indtægter

Ryanair har meldt ud, at de vil lukke tre ud af fire vinterruter og to ud af tolv sommerruter.

-Når vi mister indtægter, så må vi jo se på, om vi kan finde nye, ellers må vi jo se på vores omkostninger. I første omgang kan vi bedst håndtere at se på omkostningerne, fordi det kan have længere udsigter at skaffe nye indtægter, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Farvel til fastansatte

Og efter de sidste meldinger fra Ryanair, så bliver det nok et farvel til faste medarbejdere i lufthavnen, mener lufthavnsdirektøren.

- Det er især i vinterprogrammet, at Ryanair skærer nogle ruter væk. Om vinteren har vi stort set kun fastansat personale. Vi er jo bemandede i forhold til det antal passagerer, vi har. Når vi mister passagerer, så må vi se på, om vi er for mange ansatte om vinteren, siger lufthavnsdirektøren.

Bekymret borgmester

Ryanair mener, at det vil koste mellem 300 og 400 arbejdspladser i Billund, hvis de lukker basen. HK Sydjylland, der repræsenterer check-in-personalet i Billund, mener dog, at tallet er alt for højt og er en del af en skræmmetaktik.

Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), er dog bekymret.

-Der vil være nogen, der går hen og mister jobbet. Dem er vi nødt til at få hjulpet videre. Måske skal de have en ny uddannelse, eller måske skal de noget andet. Det ser jeg som den største opgave, siger Ib Kristensen.