Lokale grøntsager hitter mere i provinsen end i København

Fynboer og nordjyder går mest op i, at deres gulerødder og persille er dyrket lokalt, viser det seneste madindeks fra Madkulturen.

Folk i provinsen er mere tilbøjelige til at købe gulerødderne hos en lokal avler end københavnerne er. Det viser en ny undersøgelse fra Madkulturen. Vestjyderne er dog en undtagelse, der ligger på linje med københavnerne.

Gartner Endrik Matt fra Gartneriet Rødmose mellem Vejle og Kolding er glad for, at folk gerne vil købe lokale varer. Han mener selv, at hans kunder kommer fordi de selv har et tæt forhold til den jord, som leverer de grønne sager.

- Det er måske folk, som har egen have, eller måske har familie, som også bor på landet, siger Endrik Matt.

Madkulturen hører under Miljø- og Fødevareministeriet, og skal give danskerne mod på at spise bedre mad.

Hvert år udgiver Madkulturen et madindeks, og det er heri at man kan læse, at det er københavnere og vestjyder, der lægger mindst vægt på, om maden er produceret lokalt, mens det betyder mest for nordjyder og fynboer.

- Det er meget tydeligt, at det tænker man mere på i provinsen, end man gør i byerne i Danmark, og det er ret usædvanligt, siger direktør i Madkulturen, Judith Kyst, og fortsætter:

- Ser man på byer som London og New York, så er det en global tendens med lokale fødevarer, men her i Danmark, er det mere i provinsen.