Grænsekontrol har lagt for stort pres på politiet

Den øgede grænsekontrol har presset politiet til det yderste, og Politiforbundets formand er bekymret for, om de stadig kan løfte opgaven med terrorberedskabet.

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse kan have store konsekvenser for politiets håndtering af terrrorberedskabet, siger formanden for Politiforbundet. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

At dit rødbedefarvede pas skal granskes ved grænsen kan betyde, at politiet måske ikke er klar, hvis Danmark skulle blive ramt af et terrorangreb.

Det frygter Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. Den øgede grænsekontrol har lagt et alt for stort pres på politiet.

- Dansk politi er presset helt ud til kanten. Jeg er voldsomt bekymret for, hvor vi skal finde ressourcerne, hvis der skulle ske noget stort, siger han.

Tal fra Rigspolitiet viser, at der årligt går 314 betjente til grænsekontrollen.

Og det kan give udfordringer andre steder i landet, er Claus Oxfeldt bange for.

- Jeg håber, at Dansk Politi og Justitsministeriet har gennemtænkt, hvad man gør i tilfælde af et stort terrorangreb, og især forhold til det efterfølgende politiarbejde, siger han.

Claus Oxfeldt mener, at det største problem ved at politiet løser opgaverne ved grænsen, er at det bliver svært at tage sig af de almindelige politiopgaver som service overfor borgerne.

- Der er for mange opgaver til for få folk. Og det viser de over en million tilgodehavende overarbejdstimer i politiet, mener Claus Oxfeldt.

Og underbemandingen har også stor konsekvenser for betjentene.

- Det er klart, at det påvirker én psykisk, at man sendes til grænsen i tide og utide. Især når man arbejder 50-60 timer i ugen, siger han.