Hvilke brandstationer skal lukkes, og hvor mange medarbejdere mister deres job?
Kommunerne skal spare op mod 200 millioner kroner de kommende år, og fra årsskiftet skal 87 kommunale beredskaber samles til 20.
Det sætter gang i rigtig mange spørgsmål, der ikke er besvaret endnu, og som skaber usikkerhed, fortæller Michael Pedersen, der er formand for Det Offentlige Beredskabs Landsforbund.
- Lige nu er der chefer, der bliver opsagt og tilbudt stillinger på et lavere niveau. Blandt det øvrige personale mærker jeg en stor usikkerhed, fordi folk ikke ved, hvad der skal ske - om de skal flytte arbejdsplads, eller om de overhovedet har en arbejdsplads efter sammenlægningen, fortæller han.
Intet er helligt
I trekantområdet skal seks kommunale beredskaber samles, og det er for tidligt at sige, hvad det kommer til at betyde for antallet af stationer og medarbejdere, fortæller Lars Nordahl Lemvigh, nyansat beredskabsdirektør for det, der kommer til at hedde Trekantområdets Brandvæsen.
- Der er ikke noget, der er helligt. Alle sten bliver vendt, men det er ikke noget mål i sig selv at lukke stationer eller fyre medarbejdere, siger han.
I trekantområdet skal der spares 13 millioner kroner frem til 2019, hvilket svarer til en sjettedel af det budget, som de seks beredskaber har nu.
Stordriftsfordele i vente
Lars Nordahl Lemvigh er ikke i tvivl om, at der vil være penge at hente alene på grund af sammenlægningen.
- Jeg ser nogle muligheder i, at vi kan sammentænke ressourcerne og se mere bredt på det. Lige nu er vi gået i gang med at se på, hvordan vi kan effektivisere, men det er svært at sige på forhånd, hvad det er, fortæller han.
For at dæmpe usikkerheden blandt personalet, mener Michael Pedersen, at det er vigtigt at informere om alt, hvad der sker - også når der ikke sker noget.
Det er Lars Nordahl Lemvigh enig i, og siden han blev ansat 1. juni, har han holdt møder med medarbejderne, og de bliver løbende orienteret via nyhedsbreve.