Her i efterårsferien har du måske været ude at gå ved stranden. Og måske har du set en sæl, der ligger på stranden eller i vandkanten.
Og måske har du så været bekymret for, om sælen nu også havde det godt.
Så er du ikke den eneste, for der er nemlig en del turister og borgere, der bekymrer sig om sælerne - og rigtig mange bekymrer sig unødigt.
Ikke i nød
Dyrenes Vagtcentral har nemlig fået mange henvendelser her i efterårsferien fra bekymrede turister og borgere, der har fundet en sæl og tror, den er i nød.
Men sælerne er i virkeligheden sjældent i nød. Faktisk er det helt normalt, at de lægger sig op på stranden.
- Det er jo helt normalt, at de ligger på strandene. De kan ikke ligge i vandet hele tiden, der er de primært ude at jage. Så lægger de sig op på strandene og slapper af, siger teamleder i Dyrenes Vagtcentral Camilla Jensen.
Ringer også til kommunen
Men folk bekymrer sig, og det er også et typisk billede, som naturvejleder ved Fanø kommune Marco Brodde kan genkende.
- Vi får mange henvendelser. Når der er mange mennesker på strandene, og det er godt vejr her i efteråret, så møder folk jo sælerne - både de der er døde, men også de levende sæler. Man færdes jo ude i stort og vildt natur, når man går på strandene især i Vadehavdet.
Men de mange sæler er kun et godt tegn, siger Marco Brodde.
- Der er generelt bare mange sæler i disse år. Det er fordi, at bestanden har det rigtig rigtig godt, siger Marco Brodde.
Synlige skader på kroppen
Teamleder Camilla Jensen fra Dyrenes Vagtcentral siger, at man kun skal ringe ind i visse tilfælde.
- Man skal ringe ind, hvis sælen ser meget tynd ud. Eller hvis der er synlige skader for eksempel sår eller blod ved munden eller på kroppen. Så skal man ringe ind, så vi hurtigt kan give informationer videre, siger Camilla Jensen.