Mange søger hjælp til alkoholproblemer

Den anonyme telefonrådgivning Alkolinjen har siden åbningen i januar hjulpet mange med rådgivning.

Over 800.000 danskere har et alkoholproblem og har brug for hjælp, men kun 10 procent er i behandling for alkoholmisbrug. (© colourbox.com)

En kold øl kan være dejlig i sommervarmen, men alt for mange drikker mere end godt er.

865.000 danskere har ifølge Sundhedsstyrelsen et alkoholproblem og har brug for hjælp, men kun 10 procent af dem er i behandling for alkoholmisbrug.

Det er dog blevet nemmere at få hjælp, siden den anonyme rådgivningstelefon Alkolinjen blev oprettet i januar, og mange har taget tilbuddet til sig.

Alkolinjen får mange henvendelser fra pårørende, men 39 procent af opkaldene kommer fra dem, der selv drikker. Det overrasker chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Kit Broholm.

- Vores forventning var, at det først og fremmest var pårørende, der ville ringe. Men det, der overrasker mig mest er, at så mange, der selv har et endda ret stort alkoholproblem, henvender sig for at få en snak om, hvilken hjælp de kan få, siger hun.

Siden Alkolinjen åbnede i januar har 1400 pårørende eller personer med alkoholproblemer henvendt sig, og en stor del af dem er blevet henvist til hjælp i deres lokalområde.

- Når vi fortæller om misbrugscentret i Slagelse eller lignende tilbud, så bliver folk meget overraskede over at det findes, og man bare kan gå ind og få hjælp, fortæller daglig leder af Alkolinjen Bjarne Elholm.