Dansk Sygeplejeråd: Mange lignende situationer på danske sygehuse

Ifølge næstformand Dorte Steenberg er brugen af beroligende medicin på Køge Sygehus ikke enestående, når et presset personale har brug for ro.

Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, mener, at der findes lignende brug af berolignede medicin på andre afdelinger på sygehuse rundt om i landet..

Det sker mange steder i landet, at sygeplejersker skruer op for den beroligende medicin hos patienter på intensivafdelingerne, så personalet kan få den ro, de har brug for.

Det mener Dorte Steenberg, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, efter DR Sjælland har afsløret, at det er praksis på Sjællands Universitetshospital Køge.

Her har sygeplejersker på intensivafdelingen givet mere beroligende medicin til patienter, når der har været travlt på afdelingen.

Det fremgår af en rapport fra Arbejdstilsynet, som DR Sjælland har fået aktindsigt i. Her beskrives et længerevarende og ekstremt højt arbejdspres.

Det sker også på andre afdelinger, siger Dorte Steenberg, der dog understreger, at hun ikke kender til de nøjagtige forhold på intensivafdelingerne:

- Jeg ved, at det foregår, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved, at på mange afdelinger er der situationer, der kan ligne denne her, hvor man kan blive nødt til at give mere medicin end nødvendigt, for at få den ro der skal til for at kunne tage sig af de mange patienter.

I dag er det yderligere kommet frem, at medarbejderne i Køge allerede i maj sidste år gjorde ledelsen opmærksom på problemet med, at de må skrue op for den beroligende medicin, når personalet har travlt.

- Det er en meget alvorlig situation at stille både læger og sygeplejersker på den afdeling i, siger næstformanden i Dansk Sygeplejeråd.

- Det er det selvfølgelig både for patienter, som bliver unødigt medicineret, og ikke mindst for sygeplejerskerne, som bliver stillet i svære og fuldstændige urimelige situationer, hvor de skal gå på kompromis med den faglighed, som de ved er rigtig, siger Dorte Steenberg.