V og LA uenige: Skal spilfirmaer forbydes at sende reklamer til ludomaner?

Kun 11 af 41 spilselskaber undersøger, om deres modtagere har et spilproblem og har frabedt sig spilreklamer.

- Hvis man har gået ind på spilsider og ikke ønsker reklamer for dem, kunne man jo lige gå ind og klikke på den mail, man får i sin inbox og sige, at man ikke ønsker at få reklamer mere, lyder det fra LAs Joachim B. Olsen.

Det er usympatisk og ikke i orden, når spilselskaber sender reklamer og bonustilbud til ludomaner og spilafhængige, der har frabedt sig reklamer og bonustilbud fra spilfirmaer. Sådan lyder det fra Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm. Hos Liberal Alliance mener man dog ikke, det er en statslig opgave at føre kontrol med det.

Næsten 13.000 danskere har tilmeldt sig Spillemyndighedens Rofus-register under Skatteministeriet, hvor man frivilligt udelukker sig selv fra online-spil og casinoer hos de licenserede spilleselskaber i Danmark. Her kan man desuden frabede sig reklamer og bonustilbud fra spilselskaber. Et tilvalg, Spillemyndigheden anslår, at tre ud af fire af de Rufus-registrerede vælger.

Alligevel er det kun 11 af 41 spilselskaber, der tjekker Rofus-registreret, inden de sender reklamer ud i mailindbakkerne. Det er nemlig ikke lovpligtigt at tjekke det, men Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm er åben over for at se på, om det er nødvendigt.

- Der kunne også være andre løsninger. Det kunne også være en del af et frivilligt charter om god spilleetik, som branchen selv indgik, som de så i højere grad vil efterleve. I hvert fald mener jeg, spilselskaberne i højere grad bør efterleve det her, siger hun.

Udmeldingnen kommer efter kritik fra både spilafhængige og brancheorganisationen for online spiludbydere, DOGA, som efterspørger lovgivning på området.

- Vi synes, at det skal være et krav i lovgivningen, så det er ens for alle og kan give en bedre beskyttelse af spillerne, lyder det fra direktør i DOGA Morten Rønde.

Liberal Alliances skatteordfører Joachim B. Olsen mener derimod ikke, det bør være en statslig opgave at sørge for, at folk, der har problemer med spilafhængighed, ikke får reklamer.

- Hvis man har gået ind på spilsider og ikke ønsker reklamer for dem, kunne man jo lige gå ind og klikke på den mail, man får i sin inbox og sige, at man ikke ønsker at få reklamer mere, i stedet for, at vi skal bruge offentlige kroner på at sørge for at kontrollere, at spilfirmaerne ikke sender reklamer ud til folk mere, siger han.