Bagmandspolitiet har i år indtil nu beslaglagt 800 hjemmesider, som forsøger at svindle.
Det er lige så mange som i hele 2016.
En af dem, der er blevet snydt på en hjemmeside, er Rikke Drejer fra Randers.
Hun ville bestille nogle sorte skater-sko til sin søn på 11 år. Rikke Drejer googlede og fandt skoene til en pris, der var lidt billigere end i butikkerne.
- Han skulle selv betale dem, så han ville gerne have dem lidt billigere, fortæller hun.
Da skoene, der blev leveret fra Kina, kom, var de ikke sorte som bestilt, men lyserøde, ligesom det heller ikke var det rigtige mærke. Til Rikke Drejer og sønnens store skuffelse var det nemlig et par uægte Nike-sko, der lå i pakken.
- Det var ikke en særlig rar fornemmelse, at man var blevet snydt, siger hun.
Hjemmesiden Hadestenoldboys.dk, som Rikke Drejer bestilte skoene på, er i mellemtiden blevet beslaglagt af Bagmandspolitiet, der efterforsker sagen.
Bagmandspolitiet får hver uge mellem 30 og 50 henvendelser om hjemmesider, der forsøger at snyde folk.
Ligesom i Rikke Drejers tilfælde ser hjemmesiderne ofte troværdige ud, fordi de fremstår som danske sider, og adressen ender også på punktum dk.
- For eksempel kan et vandværk eller en husmoderforening beslutte sig for, at de ikke længere vil have en hjemmeside, forklarer senioranklager Dorte Frandsen fra Bagmandspolitiet.
Derefter kan domænenavnet overtages af svindlere, der i langt hovedparten af tilfældene er udenlandske, forklarer senioranklageren.
- Vi har en formodning om, at der er nogle robotter som kan monitorere, hvornår et domænenavn bliver ledigt. Få timer efter, at domænenavnet er udløbet, kan det være opkøbt af svindlerne. Mange gange sker det inden for et døgn, siger hun.
Ifølge Dorte Frandsen forventer man, at lukke i alt 1.600 hjemmesider i 2017. Det er dobbelt så mange som sidste år.
- Der er flere, som er blevet opmærksomme på, at de kan anmelde disse hjemmesider til os, og jeg tror, at danskerne er blevet mere obs på denne type af hjemmesider, for når vi bliver gjort bekendt med dem, så er det ikke nødvendigvis, fordi der er en borger, som er blevet snydt selv, siger hun.
Når Bagmandspolitiet efterforsker en hjemmeside for fusk, går de til domstolene for at få en kendelse til at få overført rettigheden til domænenavnet. Hvis politiets anmodning går igennem, bliver siden beslaglagt og lukket, mens sagen efterforskes.