Kystdirektoratet bliver igen kritiseret for at lukke ørerne for kritik af deres dispositioner, når det gælder kystbeskyttelse.
I forbindelse med en høring om emnet på Christiansborg onsdag formiddag deltog Kystdirektoratets direktør i de første 50 minutter af høringen, for derefter at forlade lokalet.
Jeg er dybt skuffet over direktoratet, siger initiativtageren til høringen, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).
- Alle havde jo bemærkninger netop til Kystdirektoratet om, hvor besværligt det var at arbejde sammen med dem, siger han.
Med til høringen var blandt andre lokalpolitikere og sommerhusejere fra Nordjylland, hvor flere huse de senere år er blevet ædt op af havet.
Nogle af dem ville gerne have haft en forklaring på, hvorfor Kystdirektoratet har sagt nej til konkrete projekter og andre, hvad man nationalt vil gøre for at sikre huse og værdier.
- Jeg følte, at vi fik fingeren. Det er at lade hånt om folk og menigmands problemstillinger, siger Jørgen Jørgensen, der er talsmand for grundejere ved Nr. Lyngby, nord for Løkken.
Ifølge ham kom der på høringen mange interessante inputs, som Kystdirektoratet burde have interesse i at høre.
- Når det er deres egen rapport, der kommer i høring, så må der da i det mindste være repræsentanter til stede, siger sommerhusejeren.
Direktør Merete Løvschall fra Kystdirektoratet oplyser gennem sin pressemedarbejder, at hun forlod høringen efter aftale med Miljø- og Fødeministerens departement. Og at departementet havde repræsentanter til stede under hele høringen.
I juni var Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg på tur langs den nordjyske vestkyst for sammen med lokale lodsejere og Kystdirektoratet at se hvordan, vind og vand æder sig ind på kysten.
- Dengang gjorde Kystdirektoratet nøjagtig det samme og forlod mødet, så jeg må sige, at jeg ikke er overrasket nu, siger Bjarne Laustsen (S).