Sommerhuse og helårshuse går en hård tid i møde den lille ferie- og tidligere fiskerby Nr. Lyngby på den nordjyske vestkyst.
Mens der i Løkken mod syd og ved Nørlev Strand mod nord er iværksat kystsikring eller er kystsikring på vej, er der ingen plan for Nr. Lyngby midt imellem og det bekymrer både lodsejere og politikere.
Deriblandt Jørgen Jørgensen, der har et hus 200 meter fra skrænten, hvorfra havet langsomt æder sig ind mod land.
- Jeg forstår ikke, at Nordjylland bare skal forsvinde i havet, og at man kommer med punktløsninger, som lodsejerne selv skal betale, siger han.
Jørgen Jørgensen er frustreret over, at myndighederne ikke er i stand til at løse problemet, når man eksempelvis længere nede ad vestkysten, har investeret i at holde havet på afstand.
- Når jeg tænker på, hvordan man i andre dele af landet har kunnet finde løsninger, når byer og egne har været truet, så opfatter jeg det ikke bare som et lokalt, men et nationalt problem, siger Jørgen Jørgensen.
På den baggrund efterspørger han og flere nordjyske politikere, at der tages hånd om problemet med en samlet strategi for hele landet.
Men ifølge folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) må politikerne lige nu vente på, at Kystdirektoratet offentliggør en analyse af forholdene omkring kysten.
En analyse som angiveligt er afsluttet, men ikke offentliggjort.
- Som jeg forstår det er rapporten lavet færdig, men jeg forstår ikke, at den bliver holdt tilbage, siger Bjarne Laustsen, der mandag besigtigede området sammen med flere andre politikere.
De kigger nu forgæves efter Kystdirektoratets lovede rapport om kysternes fremtid. En rapport som flere partier forventer kan give svar på, hvordan man kan redde ejendomme fra at gå til grunde i udsatte kystbyer som Nr. Lyngby, Løkken og Lønstrup.
- Rapporten skal på bordet nu, og jeg tror, at der står ting deri, der vil koste penge for staten, vurderer Bjarne Laustsen.
Lise Bech, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, venter også utålmodigt på at se rapporten.
- Det er katastrofalt for de, der bor langs denne og andre kyster, så der er brug for en national redningsplan for kysten, siger hun.
Kystdirektoratets direktør, Merete Løvschall vil ikke direkte bekræfte, at rapporten om de danske kyster er færdig, men siger til DR Nordjylland, at rapporten er regeringens ejendom.
Derfor er det op til regeringen, hvornår den skal offentliggøres, lyder det fra direktøren.
- Der skal ikke herske tvivl om, at vi vil understøtte grundejerne med at finde en løsning på problemet, så godt vi kan, siger hun.