I dag går starten på årets Post Danmark Rundt, der er landets største cykelløb.
Rytterne lægger ud i Struer.
- Og det bliver en folkefest, siger Struers borgmester Mads Jakobsen (V).
Cykelløbet skal trække nye borgere
Det er første gang, Struer er valgt som startby i Post Danmark Rundt.
Og løbet skal sammen med en række aktiviteter hen over efteråret være med til at profilere kommunen og trække nye indbyggere til.
- Vi får nogle begivenheder, som gør det interessant og spændende at bo i Struer. Post Danmark Rundt er en del af det, siger Mads Jakobsen.
Der kan være fornuft i at satse på cykelløbet
Det kan være en god investering at hente nogle af verdens bedste cykelryttere til ens kommune.
Det mener sportsøkonom Troels Troelsen fra Copenhagen Business School, der samtidig slår fast, at det kræver en strategi.
- Post Danmark Rundt er ikke blandt de helt store begivenheder, der kan lokke indbyggere til. Men kan man bruge cykelløbet som et lille fyrtårn - sammen med andre fyrtårne - til at give et godt image af en smuk by, der ligger godt og måske er undervurderet, siger Troels Troelsen.
Prisen for at blive startby er hemmelig
Hvor meget det har kostet at hente nogle af verdens bedste cykelryttere til Struer, vil borgmester Mads Jakobsen ikke ud med, men Troels Troelsen har et bud.
- Det må ikke koste mere end en kvart million kroner at blive startby. Ellers har arrangøren talt prisen op, siger sportsøkonomen.
Mellem 2.000 og 4.000 tilskuere ventes at følge starten på Post Danmark Rundt i dag. Første etape køres i det nordvestjyske med mål i Holstebro.