Næsten hver femte indberetning om radikalisering i 2015 var så alvorlig, at Københavns Kommune måtte gribe ind med en forebyggende indsats.
18 ud af i alt 100 henvendelser var såkaldte begrundede henvendelser, og Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) mener, at det tal er for højt.
- Det er et skræmmende tal i en, trods alt, mindre storby som København. Det er også mange, når man kigger på vores indbyggertal og sammenligner os med andre europæiske og vestlige storbyer, siger hun.
I alle 18 begrundede henvendelser er der tale om personer, der er radikaliseret inden for den ekstreme form for islam.
Københavns Kommune sætter ind med mentorordninger og støtte til familien, når henvendelserne er begrundede, fortæller Muhammad Hee, der er projektleder i Københavns Kommunes antiradikaliserings-program, VINK.
- Vi skal beskytte de unges udvikling og trivsel, så de kommer godt i vej og bliver en del af samfundet. Det gør vi med en mentor og med støtte til de chokerede forældre, siger han.
100 gange i 2015 har kommunen fået henvendelser om en borger, der viser tegn på radikalisering. Det er en stigning på 66 procent i forhold til året før, hvor kommunen fik 60 indberetninger. Det viser nye tal fra kommunen.