Det er en god idé, at flere gymnasier i hovedstaden nu indfører et kodeks, der blandt andet skal begrænse elevernes indtag af alkohol og skrue ned for druklegene.
Det mener flere af eleverne på Ørestad Gymnasium.
11 hovedstadsgymnasier har skrevet under på kodekset, der udstikker regler for, hvornår og hvor meget alkohol eleverne må drikke til fester og på studieture.
Ørestad Gymnasium er ét af de gymnasier, der indførte kodekset 1. august, og det bliver taget godt imod af Simun Samuelsen, elevrådsformand.
- Alt i alt tror jeg, det er godt for alle parter, siger han.
Det er dog ikke sandsynligt, at alle reglerne vil blive overholdt, mener Simun Samuelsen.
- Jeg tvivler lidt på nogle dele af kodekset, og at det kan opretholdes. For eksempel at man ikke må komme ind til en fest, hvis man har mere en 0,5 procent i promille. Det virker lidt urealistisk, siger han.
Gennem kodekset har gymnasierne mulighed for at afvise elever med for høj promille ved indgangen samt at kontakte elevernes forældre, hvis de sendes hjem.
Elevrådsformanden er ikke alene om at støtte drukkodekset, hans medstuderende Oscar Emil Bertelsen, der netop er startet i 1.g, er også positiv over de nye regler.
- Der er mange unge, der ikke kan styre deres alkoholforbrug til en fest. Og jeg synes, det er så pinligt for folk, der vælter rundt. Så det synes jeg er en fantastisk idé, siger han.
For at undgå at eleverne bliver for fulde, udskænkes der kun drikkevarer med alkoholprocent højere end 5 procent ved gallamiddagen og studentermiddagen.
To andre elever på Ørestad Gymnasium støtter også op om kodekset, fordi de mener, det vil være med til at udviske forskellene mellem gymnasier.
- Så skal man ikke tænke, at man hellere ville have gået et andet sted, fordi der er federe, siger Linea Jensen.
Laura Lipka er enig.
- Så kan gymnasierne ikke bare overgå hinanden. Det bliver ikke en kamp om, hvem der har de vildeste fester, og hvem der kan drikke mest alkohol, siger hun.
Samtlige fynske gymnasier udarbejdede før sommerferien samme form for kodeks.