Regeringens plan om at nedbryde parallelsamfundene i hovedstaden kan ende i et boligmareridt for den almene dansker.
For der kommer til at mangle op mod 3700 billige almene boliger på grund af regeringens nye ghettoplan.
Det viser udregninger fra Københavns Kommune.
Aftalen betyder, at andelen af almene familieboliger højst må være på 40 procent i ghettoområderne for at sikre en bredere beboersammensætning.
Det bekymrer teknik - og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten.
- Det betyder, at kommunen vil have endnu færre boliger, vi kan anvise dem på allerlaveste ydelser til. Og så kommer der til at være endnu mere mangel på almene billige boliger til alle de folk, der ikke har råd til at finde en dyr ejerbolig, siger hun og fortsætter:
- Vi frygter, at der bliver boligmangel for helt almindelige mennesker.
København har ni boligområder med på regeringens opdaterede ghettoliste, og de ni områder risikerer at blive ramt af kravene om andelen på de 40 procent almene boliger.
Men hovedstaden bør kunne rumme alle københavnere, mener Ninna Hedeager Olsen.
- Jeg synes, det er trist, at vi som kommune ikke kan levere et boligudbud til alle slags københavnere, og at dem på kontanthjælp, integrationsydelse eller ungeydelse er forvist til andre kommuner.
Ud over boligmanglen kan loftet på de 40 procent nemlig også resultere i, at folk bliver nødt til at flytte uden for kommunegrænsen, pointerer borgmesteren.
Derfor ønsker Ninna Hedeager Olsen at forbedre mulighederne for at skabe flere almene boliger.
- Det kunne være, at man kunne få lov til at sælge grunde billigt til den almene sektor eller på anden måde konvertere privat byggeri til almene boliger.
Også Høje Taastrup Kommune har boligområder, der er med på regeringens ghettoliste - her står de til at miste 1000 boliger.