Den nye danske grænsekontrol får også betydning for politiet på Fyn.
I forvejen afgiver Fyns Politi betjente til opgaver på Sjælland, og nu må nogle af dem også tage turen til den dansk-tyske grænse. Det fortæller politiinspektør for beredskabet hos Fyns Politi, Benny Tollestrup.
Hvor mange fynske betjente, der skal hjælpe til i det dansk-tyske grænseland, vil Fyns Politi ikke sætte tal på. Nordjyllands Politi oplyser også, at de skal stille med et antal politibetjente ved grænsen.
Benny Tollestrup fortæller, at hasteopgaver vil stadig blive løst på sædvanlig vis, men deltagelsen i grænsekontrollen betyder, at der må drosles ned andre steder.
- Områder indenfor sagsbehandling vil tage længere tid. Der vil også være aktiviteter, som vi bliver nødt til at udskyde. Det er konsekvenserne i første omgang, siger Benny Tollestrup.
Derfor foreslår Dansk Folkeparti, at pensionerede betjente får mulighed for at trække i uniformen og aflaste de tidligere kolleger.
- Vi er godt klar over, at det kommer til at lægge et pres på politiet. Det koster årsværk, og vi kan ikke have et Danmark uden politi, siger Peter Kofod, Retsordfører for Dansk Folkeparti.
Integrationsminister Inger Støjbjerg (V) fortalte mandag til DR Nyheder, at der på få uger kan sættes folk fra Forsvaret til at hjælpe politiet ved grænsen.
Ifølge DR Nyheders oplysninger drejer det sig om 400 soldater, der kan indsættes, heraf er 200 allerede ved at blive uddannet i at kunne varetage opgaverne med grænsekontrollen.