Terrortruslen skaber igen behov for massiv politiindsats til Folkemødet

En øget politiindsats under Folkemødet 2016 bliver desværre nødvendig, mener justitsminister.

Politiet vil igen være massivt til stede ved årets folkemøde. Her ses politifolk ved Folkemødet 2013. (Foto: © Lis Eilsøe, DR)

Folkemødet i 2015 blev gennemført med den største politiindsats på Bornholm nogensinde.

Men på grund af den fortsatte terrortrussel mod Danmark, bliver politiets indsats ligeså stor under Folkemødet i år.

Det fortæller Peter Møller Nielsen, der er politidirektør for Bornholms Politi.

- Terrorhændelserne i både Frankrig og i Danmark i år 2015 gør, at et arrangement som Folkemødet er særligt eksponeret. Derfor er vi nødt til at tage vare på sikkerheden for alle, der kommer, siger han.

Folkemødet kræver en særlig indsats fra politiet, fordi det er et stort og meget åbent arrangement.

- I lyset af den fortsatte terrortrussel er Folkemødet en meget kompleks og svær opgave for politiet. Folkemødets ånd skal bevares, og samtidig skal vi kunne garantere alle folks sikkerhed, siger Peter Møller Nielsen.

Justitsminister Søren Pind er enig i, at en omfattende politiindsats under det forestående folkemøde er ligeså vigtig som sidste år.

- Det er desværre nødvendigt. Folkemødet er en manifestation af det folkelige fællesskab og demokratiet selv. I den sammenhæng nytter det ikke noget at tænke på økonomien, men på hvordan vi sikrer, at det her arrangement kan blive afviklet, siger han.

Sidste år skabte det meget røre, at den kontroversielle hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders deltog i Folkemødet 2015. Men ligesom han var velkommen, er folk af en politisk observans også fortsat velkomne til Folkemødet, understreger politidirektør Peter Møller Nielsen.

- Folkemødet er åbent for alle, hvad end de har den ene eller den anden politiske observans. Det er en del af styrken ved Folkemødet. Og den uro som det eventuelt vil forårsage, vil politiet være klar til at håndtere, siger han.