Universitetsbyerne i provinsen har i høj grad været de heldige, når der tidligere skulle flyttes eller oprettes nye statslige arbejdspladser.
Men mere vil have mere, og borgmestrene i studiebyerne har allerede meldt sig ind i kampen om at hente flere statslige job til deres byer, skriver Jyllands-Posten.
Netop i disse uger argumenterer både yderområder, mellemstore byer og universitetsbyer i henvendelser til regeringen for, at en eventuel statslig styrelse skal placeres lige præcis hos dem.
Universitetsbyer vil have mere
En særkørsel foretaget af Danmarks Statistik for avisen viser dog, at det er de store universitetsbyer, som har været vinderne de seneste år.
Københavns og Frederiksberg kommuner har tilsammen fået cirka 4000 flere statslige arbejdspladser fra 2008 til 2013, mens Aarhus har fået tilført godt 3500, Odense godt 750, og Aalborg over 1100.
Alligevel mener borgmestrene fra universitetsbyerne i provinsen, at de skal have flere.
- Sundhedsdatastyrelsen vil være godt placeret i Aarhus Kommune, skrev Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) for to uger siden i en e-mail til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).
Minister: Hav ikke for store forventninger
Odenses borgmester, Anker Boye (S), fastslår, at hvad der er godt for Odense, er godt for hele Fyn. Også når det gælder udflytning af statslige arbejdspladser.
- Man skal kunne rekruttere den nødvendige arbejdskraft, for at det kan blive en succes. Ellers giver det ikke nogen mening, siger han til avisen.
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) mener dog ikke, at universitetsbyerne skal have for store forventninger.
- Jeg kan garantere, at det ikke kun bliver udflytning fra København til de store universitetsbyer. Vi vil sørge for en udflytning, som både giver mening rent fagligt, og som også kan bidrage til et Danmark, der hænger bedre sammen, siger han.
/ritzau/