Støjberg bløder op: Soldater skal alligevel ikke indsættes ved grænsen

Integrationsministeriet oplyser tirsdag morgen, at 400 soldater ikke skal indsættes ved grænsen og tjekke id.

Integrationsministeriet oplyser tirsdag morgen, at 400 soldater alligevel ikke skal kunne indsættes ved den dansk-tyske grænse. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

De 400 soldater fra Forsvaret, som regeringen mandag udtalte kunne indsættes ved den dansk-tyske grænse for at aflaste politiet, kommer ikke til at stå ved grænsen og tjekke id, lyder det nu fra integrationsministeriet.

Soldaterne kan i stedet hjælpe til på de tre nye modtagecentre, hvis de bliver taget i drift. Her kan de blandt andet hjælpe til med bevogtningsopgaver. De tre nye modtagecentre for flygtninge etableres ved Søgård i Sønderjylland, Vordingborg og København, hvis flygtningepresset på Danmark fortsætter.

Rigspolitiets presseenhed bekræfter overfor DR Nyheder, at Forsvaret kan træde til med hjælp på modtagecentrene, hvis det bliver nødvendigt.

- Der foregår uddannelsesaktiviteter, så Forsvaret kan træde til for at løse relevante opgaver, så som bevogtning af modtagecentre, hvis der bliver behov for det.

DR Nyheder har kontaktet Justitsministeriet for at få svar på, hvordan soldaterne konkret skal hjælpe til på modtagecentrene, men de har ikke villet udtale sig endnu.

Meldingen fra integrationsminister Inger Støjberg (V) var ellers en anden mandag aften. Her var ministeren klar til at sætte forsvaret ind ved den dansk-tyske grænse.

- Vi går nu i gang med at uddanne forsvarspersonel til at kunne bistå og blive en del af den grænsekontrol, der nu skal foregå, og det kommer til at tage et par uger, før forsvarspersonel er klar til det, sagde hun mandag til DR Nyheder.

Det fik blandt andet Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, til at kalde udviklingen for 'meget trist'.

- Jeg synes, at det er en meget trist udvikling i et retssamfund, sagde han om indsættelsen af soldater ved den dansk-tyske grænse.