Selv om Carl Holst (V) fik tre måneder som forsvarsminister, så fyldte jobbet ikke særlig meget under den nu tidligere minister.
I stedet handlede det meste om Holsts fortid som regionsrådsformand i Syddanmark. Carl Holst begrunder selv sin tilbagetrædelse i en pressemeddelelse med, at hans sager fra Region Syddanmark er 'kommet til at skygge for regeringens arbejde'.
Og formanden for Forsvarets største fagforening, Jesper K. Hansen, mener, at det er en klog beslutning, at forsvarsminister Carl Holst i dag trækker sig fra ministerposten.
- Set i lyset af de sidste ugers pres mod ministerens person, er det en klog beslutning. Fokus har helt været fjernet fra de alvorlige udfordringer Forsvaret er stillet over for, og i stedet har alt den senere tid drejet sig om ministerens person frem for de opgaver, han skulle løse, siger Jesper K. Hansen.
- Jeg kan kun beklage, at det har været således. Men derfor er det også godt, at beslutningen ikke trækkes i langdrag men sker nu, så der kan komme ro på, og vi kan komme i gang med det, det virkelig drejer sig om; nemlig Forsvaret og Forsvarets medarbejdere.
Forsvarschef: Havde et godt samarbejde
I sine tre måneder som forsvarsminister nåede Carl Holst at blive uvenner med personalet hos Forsvaret, der mente, at ministeren startede sit nye job med at holde for lang en ferie.
Samtidig kom Carl Holst til at udtale, at Irak-krigen skete på et forkert grundlag. En holdning han ikke delte med ledelsen i Venstre.
Men mens personalet i Forsvaret støtter Holsts afgang som minister, så får den nu tidligere forsvarsminister støtte fra ledelsen af Forsvaret, der ikke har oplevet samme problemer som andre med den afgående minister.
- Jeg kan konstatere, at Carl Holst i dag trækker sig som forsvarsminister. Jeg har haft et meget godt, tæt og respektfuld samarbejde med forsvarsministeren om Forsvarets udfordringer og udviklingsmuligheder, udtaler forsvarschef, general Peter Bartram i en mail til DR Nyheder.