OVERBLIK Her er Carl Holsts uheldige sager

Carl Holst er endnu engang havnet i en mediestorm. Få overblikket over hans mange sager her.

Carl Holst trak sig i slutningen af september som forsvarsminister efter flere skandalesager har klæbet til ham, siden han tiltrådte. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Store eftervederlag, omskrevne bilag, brug af regionsansatte til sin private kampagne og uheldige udtalelser.

En række uheldige sager blev ved med at forfølge Carl Holst, der til sidst trak sig som forsvarsminister efter kun tre måneder på posten.

Men sagerne fortsætter med at bide ham i haserne.

Nu har Carl Holst søgt om orlov fra Folketinget.

Her følger et overblik over Carl Holsts sager:

November:

Carl Holst tager en pause fra sit arbejde i Folketinget og søger om orlov. - De seneste måneder har været turbulente. Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde - den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest, udtaler Holst.

Carl Holst og den daværende direktion i Region Syddanmark bliver få dage forinden politianmeldt. Det vedtog et flertal i regionsrådet. 40 ud af 41 stemte for.

I starten af november kunne Fyens Stiftstidende påvise, at Carl Holst som regionsrådsformand i Region Syddanmark havde fået intensiv engelskundervisning på skatteydernes regning.

Undervisningen med ene-lektioner og konsulentbistand løb op i 133.000 kroner gennem fem år.

Ifølge Fyens Stiftstidende modtog Carl Holst derudover medietræning for 150.000 kroner som regionsrådsformand - en sag, der kom frem allerede i 2010.

September:

Carl Holsts daværende presserådgiver, Christian Ingemann, skal angiveligt have hjulpet forsvarsministeren under valgkampen i juni, selv om Ingemann dengang var ansat af Region Syddanmark.

Carl Holst har gentagne gange afvist, at Christian Ingemann arbejdede for ham under sommerens valgkamp.

En gennemgang af Ingemanns opgaver i sin tid hos Region Syddanmark afslører dog, at Ingemann mindst brugte halvdelen af sin tid på Carl Holsts folketingskampagne og kun 'en lille del af hans arbejdsindsats' på sit rigtige job.

September:

BT afslører, at det tilsyneladende ikke er første gang, at Carl Holst har brugt regionens penge til egne kampagner. Tilbage i 2012 og 2013 hyrede Carl Holst en ekstern konsulent til at skrive tre taler og et indlæg for sig. Ingen af opgaverne havde noget med Carl Holsts rolle som regionsrådsformand at gøre, men alligevel blev fakturaen betalt af regionen.

Sagen om den omskrevne faktura får regionen til at bestille en ekstern undersøgelse af forløbet (den rapport der i dag er omtalt i Fyens Stiftstidende). Samtidig er Statsforvaltningen af egen kraft i gang med at undersøge sagen om Christian Ingemanns rolle under Carl Holsts valgkamp.

August: Carl Holst kommer på kollisionskurs med statsministeren, da han bruger en begrundelse for Danmarks deltagelse i Irak-krigen, som Lars Løkke Rasmussen (V) ikke er enig i. Holst siger i et interview:

- Nogen mener, at vi aldrig får afdækket, hvorfor vi gik i krig. Jo, det gør man. Vi gik i krig, fordi der var masseødelæggelsesvåben. Den begrundelse var forkert. Slut.

Et standpunkt, som er i direkte modstrid med den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens standpunkt.

August: Ministeren får hård kritik fra Forsvarets ansatte og Dansk Folkeparti for at være fraværende og holde for lang sommerferie, efter en advarsel fra udsendte flymekanikere om nedslidte kampfly og dårligt arbejdsmiljø.

Holst vender tilbage fra ferie og siger, at han har holdt sig opdateret i sin ferie.

Juli: Kort efter folketingsvalget i juni kommer det frem, at Carl Holst - helt i overensstemmelse med reglerne - står til et eftervederlag i form af et års løn fra Region Syddanmark.

Efter to ugers pres bliver det til sidst for meget for forsvarsministeren, der give afkald på knap halvdelen af sit eftervederlag på 830.000 kroner - som er den del, der endnu ikke er blevet udbetalt.