Den medieaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået i dag, handler ikke kun om tv-kanaler, DR, Radio24syv og licens. Den handler også om rufferi.
For på side otte i den 12 sider lange aftale gemmer der sig et afsnit, der beskriver, at nyhedsmedier mister deres mediestøtte, hvis mediet eller ledende medarbejdere dømmes for rufferi - altså at tjene penge på andres prostitution.
Faste læsere af Ekstra Bladet vil vide, at der i avisen findes massageannoncer med kvinder, der tilbyder lidt af hvert i den seksuelle afdeling.
Det har fået avisens chefredaktør, Poul Madsen, til at mene, at punktet i aftalen er rettet specifikt mod Ekstra Bladet.
- De vil prøve at undgå at betale mediestøtte til os, fordi de ikke mener, at vores annoncer er lovlige, men det er de, siger han og kalder det "helt gakkelak".
DF: Det gælder for alle
Men ifølge Dansk Folkepartis medieordfører, Alex Ahrendtsen, er det op til Poul Madsen selv, om den nye regel skal handle om Ekstra Bladet.
- Vi ved, der er store problemer med penge, som ryger ind i bordeller, som også annoncerer i medier. Der har vi besluttet, at hvis der er rufferi indblandet, og det er ulovligt, så mister man støtten, siger han og fortsætter:
- Det gælder for alle, og der står ingen medier nævnt. Det må stå for Poul Madsens egen regning. Hvis han føler sig ramt, må han tage sine forholdsregler.
Også hos Venstre er medieordfører Mads Fuglede af den holdning, at det må være op til Poul Madsen selv, om den nye regel giver ham problemer.
- Jeg tænker, at Poul Madsen skal sørge for, at han ikke er i en mediekoncern, der laver rufferi. Så har han ikke nogle problemer, siger Mads Fuglede.
Han erkender dog samtidig, at punktet godt kunne have været bredere formuleret i forhold til kriminalitet.
- Det er fordi, at dele af forligskredsen har haft det indtryk, at nogle medier har givet adgang til, at man kan have annonceret noget ulovligt. Og hvis man gør noget ulovligt, kan man ikke få mediestøtte, lyder det fra Venstre-manden.
Politisk kompromis
Poul Madsen sagde tidligere i dag til DR, at han mener, punktet i lige så høj grad handler om, at politikerne vil gøre prostitution ulovligt.
- Det er helt gakkelak. Hvis man ønsker prostitution og annoncerne gjort ulovligt, må man lave lovgivning. Det er helt latterligt at blande sammen med en medieaftale, sagde han.
Men det afviser Mads Fuglede.
- Nej, det er ikke det, vi vil tage et opgør med, siger han.
Poul Madsen er dog ikke nervøs ved udsigten til, at Ekstra Bladet skulle miste mediestøtten, selv hvis han eller avisen en dag bliver dømt for rufferi.
- Vi undværer gerne mediestøtte, men det ville være stærkt konkurrenceforvridende uden. Vi udkommer stadig, og vi kommer stadig til at holde øje med politikerne - ligesom vi gør med det her aftalepunkt, siger han.
Se de vigtigste punkter i den nye medieaftale her: