Der er ros til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fra en række af de røde partier, efter at han har meldt ud, at flygtningekrisen skal løses af Europa i fælleskab.
Den radikale leder, Morten Østergaard, mener, at Løkke nu har flyttet Danmark over på den "rigtige side af stregen" - nemlig blandt de lande, der kæmper for en fælles europæisk løsning.
- Jeg vil gerne rose statsministeren for at have meldt Danmark ind i kampen, for det har det bestemt knebet med, og det var ikke de signaler, man sendte i sommer. Men bedre sent end aldrig, siger han:
- Det er en noget mere realistisk og nuanceret statsminister, der går til denne her opgave, siger Morten Østergaard.
EL: Fælles fordelingsnøgle
Statsministeren vil her til aften drøfte flygtningekrisen med samtlige partiledere på Christiansborg.
Han understregede på et pressemøde tidligere i dag om flygtningekrisen, at "det i sagens natur ikke er et problem, Danmark kan løse alene. Vi er nødt til at finde en fælles europæisk løsning på et fælles problem".
Også Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, glæder dig over Løkkes udmelding, men savner fortsat statsministeren arbejder for en "fælles solidarisk fordeling" af de flygtninge, der kommer til Europa.
- For det er hverken retfærdigt eller realistisk, at de lande, der tilfældigvis har de ydre grænser, skal påtage sig hele flygtningeansvaret, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Hvad forventer du, der kommer ud af mødet?
- Jeg håber at få nogle mere klare svar fra Løkke i forhold til, hvordan han vil stille sig overfor de flygtninge, der kommer i disse dage, men også mere overordnet. Jeg mener helt grundlæggende, at der er behov for, og jeg synes det er åbenlyst, at vi får en fælles fordelingsnøgle for de flygtninge, der kommer hertil, siger hun.
SF vil have modtagecentre
SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at det er helt afgørende, at statsministeren arbejder efter et nationalt kompromis, hvor alle de danske partier er enige om, hvordan vi håndterer flygtningeindsatsen fremover.
- Vi foreslår, at man etablerer fælles modtagecentre med gode forhold, en fælles fordeling af flygtninge og økonomisk hjælp til nærområderne, siger hun til Ritzau.
Statsministeren møde med partilederne begyndte klokken 17.30 i Statsministeriet, og der er ikke aftalt, hvor længe det skal vare.